Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑν έχετε αυτό το προϊόν από τα LIDL, καταστρέψετε το αμέσως: Η...

Αν έχετε αυτό το προϊόν από τα LIDL, καταστρέψετε το αμέσως: Η έκτακτη ανακοίνωση που «μούδιασε» χιλιάδες πελάτες

Προστασία από προϊόντα αντιγραφής αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας πως αξίζουν τα παραδοσιακά πλέον σοκολατένια κουνελάκια της σοκολατοποιίας υψηλής ποιότητας Lindt & Spruengli.

Μαζί με αυτή την απόφαση διέταξε, επίσης, τη γερμανική εταιρεία Lidl να σταματήσει να πουλά ένα παρόμοιο προϊόν στην Ελβετία και να καταστρέψει το υπόλοιπο απόθεμά της.

Η Lidl πωλεί επίσης σοκολατένια λαγουδάκια, τα οποία ανήκουν σε μια άλλη εταιρεία, αλλά προσομοιάζουν πολύ αυτά της Lindt & Spruengli.

Παράλληλα, μερικά πολύ ευχάριστα νέα έγινε γνωστά για τα Lidl καθώς όπως ανακοινώθηκε κατέκτησαν έντεκα νέα βραβεία, 4 Gold, 3 Silver και 4 Bronze στο πλαίσιο της διοργάνωσης των φετινών Supermarket Awards, τον θεσμό που αναγνωρίζει και επιβραβεύει κάθε χρόνο τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των επιχειρήσεων και του λιανεμπορίου τροφίμων συνολικά.

Έπειτα από έρευνες που υποβλήθηκαν από την ίδια τη Lindt, κατέληξε πως το πασχαλινό λαγουδάκι τους ήταν πολύ γνωστό στο κοινό. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο συμφώνησε, προσθέτοντας ότι τα δύο προϊόντα είναι πιθανό να συγχέονται, παρόλο που υπήρχαν κάποιες διαφορές μεταξύ τους.

Με αυτή την απόφαση ανετράπη προηγούμενη η οποία είχε δικαιώσει την Lidl έναντι της Lindt. Η ελβετική σοκολατοποιία έχει δώσει πολλές δικαστικές μάχες για να προστατεύσει ένα από τα προϊόντα της, ειδικά αυτά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε πέρυσι ότι το πασχαλινό κουνέλι τυλιγμένο με φύλλο αλουμινίου έχει προστασία εμπορικού σήματος.

Τα πιο σημαντικά