Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑμοργός: Αγνοείται τουρίστας από τις ΗΠΑ, είχε πάει για πεζοπορία

Αμοργός: Αγνοείται τουρίστας από τις ΗΠΑ, είχε πάει για πεζοπορία

Είχε πάει για πεζοπορία μόνος του στην Αμοργό – Τουρίστας από τις ΗΠΑ, που είχε πάει για πεζοπορία, αγνοείται στην Αμοργό.

Λίγα 24ωρα μετά την τραγική κατάληξη στις έρευνες στη Σύμη για τον Μάικλ Μόσλεϊ, μία νέα περίπτωση εξαφάνισης τουρίστα απασχολεί τις αρχές, αυτή τη φορά στην Αμοργό.

Ο 59χρονος συνταξιούχος αστυνομικός στις ΗΠΑ– με αμερικανική και γαλλική υπηκοότητα- είχε πάει για πεζοπορία μόνος του. Ξεκίνησε στις 07:00 της Τρίτης από την Αιγιάλη, ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι. Τελικός προορισμός του ήταν τα Κατάπολα και ο ενδεικτικός χρόνος διαδρομής ήταν περίπου 4 ώρες.

Το μεσημέρι, περίπου στις 15:20, φίλος του με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό, διαπίστωσε ότι ο 59χρονος δεν είχε φτάσει στον προορισμό του. Ανήσυχος, επιχείρησε πολλές φορές να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, δίχως αποτέλεσμα.

Η τελευταία επικοινωνία του εξαφανισμένου συνταξιούχου αστυνομικού ήταν ένα μήνυμα που έστειλε στην αδελφή του, στις 07:20, στην οποία έστειλε φωτογραφία με την πινακίδα του μονοπατιού που ακολουθούσε.

Μετά την ενημέρωση των αρχών, αστυνομικοί και πυροσβέστες ξεκίνησαν τις έρευνες, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Παράλληλα, το αστυνομικό τμήμα Αμοργού έστειλε αίτημα σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τον εντοπισμό της εκπομπής σήματος των δύο κινητών τηλεφώνων που είχε μαζί του ο 59χρονος.

Τα πιο σημαντικά