Αμετανόητος ο πρώην αστυνομικός για την επίθεση στον Μπουτάρη: «Βίασε τη μνήμη των Ποντίων»

28 Μαΐου, 2018 7:24 ΜΜ
More videos

«Καταδικάζω τη βία αλλά ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων», δήλωσε ο συνταξιούχος αστυνομικός Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ένα από τα άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές αναφορικά με την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Σήμερα”.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Σωκράτης Σιδηρόπουλος, που είναι αντιπρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου, ισχυρίστηκε πως «η βία είναι καταδικαστέα και τιμωρητέα απ΄ όπου και αν προέρχεται». Όμως, όπως ανέφερε «βία είναι ακόμα και η λεκτική και η ψυχική» για να συμπληρώσει ότι «ο Μπουτάρης βίασε τη μνήμη των Ποντίων με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του για τον Κεμάλ».

Ο κ. Σιδηρόπουλος, που υπηρέτησε στο παρελθόν στην χωροφυλακή, ισχυρίστηκε πως ο δήμαρχος ήρθε στην εκδήλωση «μασουλώντας», γεγονός το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα ατόμων. «Του ζητήσαμε να φύγει αλλά δεν αποχώρησε», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Το σύνθημα ήταν φύγε, φύγε, φύγε…».

Πάντως, μέσα σε όλα τα άλλα ο κ. Σιδηρόπουλος διερωτήθηκε ακόμη σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός στηρίζει και όλα όσα δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Κεμάλ. Όπως ξεκαθάρισε, ο ίδιος δεν συμμετείχε καθόλου σε επεισόδια, αλλά στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση και όπως δήλωσε ο κ. Σιδηρόπουλος, σε βάρος του ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: