Η Αμερική έριξε βόμβα κοντά στην Νότια Κορέα για να κάνει επίδειξη δύναμης

2 Σεπτεμβρίου, 2017 4:49 ΜΜ
More videos

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα διεξήγαγαν με επιτυχία ασκήσεις βομβαρδισμού κατά μήκος του στρατιωτικού πεδίου στην ανατολική Νότια Κορέα, δημιουργώντας φόβους ότι μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική μάχη.

Σε δήλωσή του, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Τέρρεν Ο ‘Σγουένσι, δήλωσε ότι οι ασκήσεις βομβαρδισμού διεξήχθησαν ως άμεση απάντηση για τις προηγούμενες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

“Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας αποτελούν απειλή για τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας και την πατρίδα τους και οι αποσταθεροποιητικές ενέργειές θα είναι αντίστοιχες”, δήλωσε ο Τέρρεν Ο ‘Σγουένσι.

Δυο υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1B και 4 αεριωθούμενα αεροσκάφη F-35B των ΗΠΑ, ενώθηκαν με 4 μαχητικά αεροσκάφη  F-15 της Νότιας Κορέας και εκτόξευσαν πυραύλους κατά μήκος των συνόρων.

Reuters

Associated Press

Τα B-1B απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ. Ο βομβαρδισμός χρειάστηκε 10 ώρες για να ολοκληρωθεί.

“Αυτή η πολύπλοκη αποστολή δείχνει με σαφήνεια την αλληλεγγύη μας στους συμμάχους μας και υπογραμμίζει τη διεύρυνση της συνεργασίας για την υπεράσπιση της κοινής αυτής απειλής”, ανέφερε ο διοικητής.

Τόνισε πως αν παραστεί ανάγκη, οι δυνάμεις τους θα είναι πρώτες στη μάχη.

Associated Press

South Korean Defense Ministry files

“Είμαστε έτοιμοι για μια θανατηφόρα απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά, αν παραστεί ανάγκη”, πρόσθεσε.

Reuters

Πρόσφατα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πιθανόν πυρηνικό πύραυλο πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, χαρακτηρίζοντας την πράξη της ως “ουσιαστικό προοίμιο” για την κατοχή της αμερικάνικης επικράτειας Γκουάμ.

Επίσης, η κίνηση αυτή ήταν ένα μήνυμα του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, για τις πολεμικές κινήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, απειλώντας ότι η Βόρεια Κορέα θα εκτοξεύσει περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους στον Ειρηνικό Ωκεανό.

The Onion

Με τη σειρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στις απειλές της Βόρειας Κορέας με “περισσότερα πυρά, που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος ποτέ έως τώρα”.

 ZDNet

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: