Αμερικάνος επέστρεψε έτσι το αυτοκίνητο του πίσω στην Volkswagen!

21 Δεκεμβρίου, 20163:48 ΠΜ

Όπως μάλλον ήδη ξέρεις, το πρόστιμο των 14,7 δις δολαρίων που συμφωνήθηκε για την VW στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου Dieselgate περιλαμβάνει και την επαναγορά σχεδόν μισού εκατομμυρίου οχημάτων με τους 2.0 TDI κινητήρες που “κλέβουν” στα τεστ εκπομπών ρύπων. Ως εδώ όλα καλά, τίποτα καινούριο.

 Σχετικά τώρα με την κατάσταση των οχημάτων που θα επιστραφούν,η συμφωνία επαναγοράς έχει κάποια κενά. Το μόνο που ορίζει σχετικά είναι πως πρέπει να είναι “λειτουργικά” (operable), δηλαδή να είναι σε θέση να κινηθούν από μόνα τους με τους συγκεκριμένους κινητήρες.

Αυτός ο ορισμός βέβαια είναι αρκετά γενικός και αόριστος και μπορεί να λάβει μια αρκετά ευρεία ερμηνεία, ανάλογα πάντα με την αντίληψη ή τις επιδιώξεις του καθενός.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούσες να επιστρέψεις το αυτοκίνητο σου σε μια κατάσταση ας πούμε μη φυσιολογική, στην οποία κανένας δεν θα αγόραζε το αυτοκίνητο, και να πάρεις κανονικά τα χρήματα της αποζημίωσης. Ή αν βρισκόταν κάποιος να το αγοράσει θα ήταν σε εντελώς “σκοτωμένη” τιμή.

Μερικοί ιδιοκτήτες λοιπόν έχουν “γδύσει” τα VW τους από αρκετά εξαρτήματα τους πριν τα παραδώσουν, με σκοπό φυσικά να τα πουλήσουν για ανταλλακτικά. Σε διάφορα φόρουμ μπορεί κάποιος να βρει αναρτήσεις σχετικά με το θέμα, όπου κάποιος μπορεί να δει ότι από μερικά αυτοκίνητα προς επιστροφή έχουν αφαιρεθεί καθρέφτες, προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα, πατάκια, ραδιόφωνα, αερόσακοι ή ακόμη και μπαταρίες πριν επιστραφούν.

Κάποιοι ακόμα πιο ευφάνταστοι ιδιοκτήτες έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά το επίπεδο μην αφήνοντας σχεδόν τίποτα: έχουν αντικαταστήσει τα λάδια με πιο παλιά, το ίδιο έκαναν και στα υγρά φρένων, με τα φίλτρα και πολλά άλλα…βασικά, το αυτοκίνητο μπορεί θεωρητικά να οδηγηθεί και να θεωρηθεί λειτουργικό και χωρίς πόρτες, οπότε γιατί όχι;

Ο αμερικάνος Joe Mayer, όπως ονομάζεται, έχει “γδύσει” εντελώς το αυτοκίνητο αφαιρώντας πόρτες, πορτμπαγκάζ, προφυλακτήρες, καπό, φτερά, το κάθισμα του συνοδηγού, τα καθίσματα των πίσω επιβατών, τους αερόσακους, τους καθρέπτες, το κάλυμμα του επιλογέα των ταχυτήτων, όλη την κεντρική κονσόλα, την επένδυση της οροφής και του χώρου του πορτμπαγκάζ, την ρεζέρβα και τους αεραγωγούς, αφήνοντας μόνο το κάθισμα του οδηγού και το τιμόνι στην θέση του.

Δείτε τις φωτογραφίες:

[jalopnik] [autoblog]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News