Αμερικάνα μητέρα δείχνει τον εξωφρενικό λογαριασμό νοσοκομείου που πλήρωσε για το παιδί της

27 Ιουνίου, 2017 5:39 ΜΜ
More videos

Με το πρόγραμμα υγείας του Τραμπ να είναι προ των πυλών, πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι το κόστος για την περίθαλψή τους θα είναι τόσο μεγάλο, που δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν. Μια μητέρα από το Νιου Τζέρσι αποφάσισε να μοιραστεί τον λογαριασμό του νοσοκομείου που πληρώνει κάθε μήνα για τον γιο της, που πάσχει από μια χρόνια ασθένεια. Η ανάρτησή της έχει συνταράξει πραγματικά τον κόσμο του διαδικτύου.

Η Άλι Τσάντρα είναι επαγγελματίας νοσοκόμα και ήταν ήδη έγκυος όταν ανακάλυψε ότι το μωρό της θα γεννηθεί με το σύνδρομο της ετεροταξίας, μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί τα ζωτικά όργανα να βρίσκονται σε ασυνήθιστες θέσεις και πολλά προβλήματα στην καρδιά. Ο Ίθαν έκανε την πρώτη του επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, όταν ήταν μόλις 6 ημερών και από τότε έχει περάσει από πολλές διαδικασίες. Παρόλο που τα περισσότερα ιατρικά έξοδα του μικρού Ίθαν καλύπτονται από την ασφάλεια, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με το καινούργιο πρόγραμμα υγείας που θέλει να εισάγει ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο πιο ζημιογόνος νόμος του νομοσχεδίου Τραμπ για την υγεία, είναι το “ανώτατο όριο ζωής”, ένα όριο για το πόσα χρήματα μπορεί να διεκδικήσει ένας άνθρωπος μέσω του σχεδίου ασφάλισης υγείας. Αυτά τα όρια είχαν απαγορευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, αλλά μπορεί να ξαναμπούν σε εφαρμογή από την τωρινή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι γονείς με παιδιά που πάσχουν από ασθένειες σαν αυτή του Ίθαν, θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους τα ιατρικά έξοδα των παιδιών τους.

“Το  ανώτατο όριο ζωής είναι σαν να λένε: ‘Συγγνώμη, δεν αξίζει να ζεις πια. Είσαι πολύ ακριβός!’, έγραψε η Τσάντρα στο Twitter.

Φυσικά, η ανάρτηση της μητέρας έγινε αμέσως ανάρπαστη. Πολλοί γονείς ταυτίστηκαν με τις ανησυχίες της και τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου Τραμπ για την υγεία.

[Hope for Ethan]

Ακολουθήστε μας στο facebook: