Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα ή ο κύριος Zara είναι ο 4ος πλουσιότερος στον κόσμο

25 Σεπτεμβρίου, 2015 4:09 ΠΜ
More videos

Εσείς τι έχετε κάνει γι’ αυτό;

Σύμφωνα με το Forbes, ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Inditex κατατάσσεται ανάμεσα στους 4 πλουσιότερους του κόσμου.

how-amancio-ortega-came-from-poverty-to-become-europes-richest-man

Ο όμιλος INDITEX στον οποίο ανήκουν mainstream brands όπως Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Uterque, Oysho και Bershka, με πάνω από 6,000 καταστήματα να περηφανεύεται παγκοσμίως, πρωτοιδρύθηκε από το ζευγάρι Rosalia Mera και Amancio Ortega το 1963.

instalacione_sede_central_2

Η αλυσίδα ZARA, αποτελεί την πρωταρχική επιχειρηματική πρωτοβουλία των Ισπανών συνιδρυτών, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει σε κεντρικό δρόμο στην καρδιά της Λα Κορούνια της Ισπανίας το 1975.

Ύστερα από το θάνατο της Rosalia Mera, τον περασμένο Αύγουστο, η 45-χρονη κόρη της Sandra κληρονόμησε το 90% της περιουσίας της μητέρας της, το οποίο μεταφράζεται ως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,3 δις. δολαρίων σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Bloomberg Billionaires Index.

ZARA_Toisond'Or_ZRBXL925

Έτσι, εκτός από τον κύριο Zara, η κόρη του ανακηρύσσεται στις διεθνείς κατατάξεις της Bloomberg, ως η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Ευρώπης.

Πριν από το θάνατο της Rosalia, μαμά και κόρη, αποτελούσαν τα κύρια στελέχη της Inditex, ύστερα από το διαζύγιο των γονιών της το 1997. Τώρα, μετά τον πατέρα της, η Sandra είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Μαζί με την γυναίκα του (δούλευε στα ZARA και την παντρεύτηκε)

1328340260

 

«H κληρονομιά της Sandra την ανεβάζει στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων προσωπικοτήτων της Ισπανίας» αναφέρει ο Nicholas Moody, συντάκτης στο Campden Wealth, μια δημοσιογραφική κοινότητα της Αγγλίας, με ειδίκευση στις πλουσιότερες οικογενειακές επιχειρήσεις του κόσμου.

«Το ενδιαφέρον ζήτημα που πρέπει να παρακολουθήσουμε είναι τόσο αν η συνεργασία της Sandra με την Inditex θα εξελιχθεί όσο και αν η ίδια θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επιχείρηση».

Πηγή: FORBES