Αμαλία Μεγαπάνου: Η πιο κομψή Πρώτη Κυρία που είδε η Ελλάδα

24 Απριλίου, 20189:54 ΜΜ
More videos

Η Αμαλία Μεγαπάνου παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1951. Ήταν ανιψιά του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από καλή οικογένεια της Πάτρας, μεγαλοαστή και καλλονή.

Γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, στάθηκε στον Κων. Καραμανλή μέχρι τα χρόνια της αυτοεξορίας του στο Παρίσι. Εγραψε ιστορία με τις κομψές της εμφανίσεις και με το διακριτικό της στιλ.

Μάλιστα, όταν ο Κων. Καραμανλής, πρωθυπουργός πλέον, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του Τζον Κένεντι, η Αμαλία Μεγαπάνου εντυπωσίασε ακόμα και αυτήν τη σνομπ Τζάκι Κένεντι με τη διακριτική κομψότητά της.

Η σχέση δεν έμελλε να διαρκέσει. Το 1970 η Αμαλία Μεγαπάνου ζήτησε διαζύγιο. Τότε, το διαζύγιο δεν ήταν απλή υπόθεση και σίγουρα ήθελε τόλμη για να ζητήσεις διαζύγιο από τον Κων. Καραμανλή. Η Αμαλία Μεγαπάνου ποτέ δεν μίλησε δημοσίως ούτε για τον γάμο της με τον Κων. Καραμανλή, ούτε για το διαζύγιό τους.

Άλλοι απέδωσαν το τέλος της σχέσης τους στον ευερέθιστο χαρακτήρα του Κων. Καραμανλή, που κάποια φορά ακούστηκε ακόμα και από τα μικρόφωνα της προεκλογικής του ομιλίας να φωνάζει στη σύζυγό του «σκάσε Αμαλία»…

Άλλοι το απέδωσαν στο γεγονός ότι το ζευγάρι δεν μπόρεσε να αποκτήσει παιδιά. Η Αμαλία Μεγαπάνου μετά το διαζύγιο ξαναπαντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο και αφιερώθηκε στη συγγραφή βιβλίων. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News