Αλβέρτο Μπουρλά – Εμβόλιο Pfizer: «Ισως χρειαστεί τρίτη δόση στους εμβολιασμένους»

16 Απριλίου, 202110:18 ΠΜ

Πως είναι πιθανό οι πλήρως εμβολιασμένοι να χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες εκτίμησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, 15 Απριλίου, τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, όπως μεταδίδει το CNBC. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού σε ετήσια βάση.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό” δήλωσε στο CNBC ο Aλβέρτος Μπουρλά, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο διαρκεί η προστασία από τον ιό όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία έναντι του ιού και περισσότερο από 95% αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πολύ αποτελεσματικό σε έξι μήνες. Τα δεδομένα της Pfizer βασίστηκαν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους συμμετέχοντες. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για να καθοριστεί εάν η προστασία διαρκεί μετά από έξι μήνες.

Tον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News