Αλβανοί μπήκαν παράνομα στη χώρα και μάζεψαν 132 κιλά βότανα

26 Απριλίου, 2018 4:48 ΜΜ
More videos

Μπήκαν στην χώρα παράνομα και έφτασαν στα 1.800 μέτρα υψόμετρο για να μαζέψουν 132 κιλά πρίμουλας που χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό σκεύασμα – Είχαν φορτώσει μουλάρια με σακιά.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, έξι Αλβανοί, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 24 έως 52 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν τους έξι αλλοδαπούς σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα του αρωματικού-θεραπευτικού βοτάνου, γνωστού ως «primulaveris», που χρησιμοποιείται από φαρμακευτικές εταιρείες, συνολικού βάρους 132 κιλών και 100 γραμμαρίων, η οποία ήταν φορτωμένη σε 10 μουλάρια.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί που θα κατέληγε η ποσότητα αυτή που ήταν και αρκετά υψηλής αξίας.

[news247]

Ακολουθήστε μας στο facebook: