Αλβανία: Ποια είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στην Αλβανία

21 Οκτωβρίου, 20209:05 ΠΜ
More videos

Στην Αλβανία η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα δεν είναι τα Ιταλικά, τα Αγγλικά, ή ίσως τα Τουρκικά. Είναι τα Ελληνικά.

Όχι μόνο εξαιτίας του ελληνικού πληθυσμού στη χώρα αυτή αλλά και επειδή την ομιλούν και οι Αλβανοί.

«Η εύρεση της γλώσσας που ομιλείται περισσότερο σε μια χώρα είναι πολύ εύκολη, καθώς είναι και η επίσημη γλώσσα αυτής της χώρας.

»Αλλά η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί», γράφει αλβανικό δημοσίευμα και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο «Olivet Nazarene», γράφει το «Business Insider», πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη μελέτη που αποκαλύπτει ποια είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το «World Factbook» της CIA.

Στην Αλβανία δεύτερη γλώσσα η Ελληνική

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι στην Αλβανία, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα δεν είναι η Αγγλική ούτε η Ιταλική, αλλά η Ελληνική.

Αναλύοντας τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά για την ιστορία αυτής της χώρας και της γύρω περιοχής της.

Για παράδειγμα, η Αλγερία, η Τανζανία και η Τυνησία έχουν όλες τα γαλλικά ως τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα τους καθώς ήταν γαλλικές αποικίες.

Η Αλβανία έχει γειτονική χώρα την Ελλάδα και μεγάλο μέρος των Αλβανών έχει μεταναστεύσει εκεί, ενώ στη χώρα υπάρχει επίσης ελληνική εθνική μειονότητα.

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα είναι η Κροατική, στο Μαυροβούνιο Σερβικά καθώς και στην Κροατία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News