Αλβανία:: Έσπασαν και έκαψαν σταθμούς διοδίων στη νέα εθνική οδό της χώρας

1 Απριλίου, 2018 9:33 ΠΜ
More videos

Εκατοντάδες διαδηλωτές από την πόλη Κούκες, αλλά και από το Κοσσυφοπέδιο συγκεντρώθηκαν σε νέο σταθμό διοδίων για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή ‘οδικού φόρου’- διοδίων, στη νέα εθνική οδό που συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ αντιμετώπισαν τα κλομπ της αστυνομίας και τη βία των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ασθενοφόρα έφθασαν στο σημείο των συγκρούσεων για την παραλαβή τραυματισμένων πολιτών.

Οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά στα περίπτερα των διοδίων, και χρησιμοποίησαν ακόμη και αλυσοπρίονα για να τα διαλύσουν.

“Αυτός ο φόρος βλάπτει όλους τους Αλβανούς στην Kukes και την Dardania (Κοσσυφοπέδιο)”, ανέφεραν οι πολέμιοι των διοδίων που κυμαίνονται από 2,5 ευρώ για μοτοσικλέτα έως 22,5 ευρώ (27,72 δολάρια) για βαριά φορτηγά.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν στο «News 24» ότι προκλήθηκαν από την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με αυτούς, τους χτυπούσε με λαστιχένιες σφαίρες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η βία κατά της περιουσίας και της αστυνομίας θα τιμωρηθεί. “Οι παραβάτες και όσοι τους ενέπνευσαν θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι θα θριαμβεύσουν πάνω από το νόμο”, δήλωσε ο Ράμα.