«Άλογο» ο Ντόναλντ Τραμπ – Μπορεί να βγει και αύριο από το Νοσοκομείο!

4 Οκτωβρίου, 20209:20 ΜΜ
More videos

Στο ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον Λευκό Οίκο αναφέρθηκε το ιατρικό επιτελείο του προέδρου έξω από το νοσοκομείο Walter Reed, την ώρα που η κατάσταση του φέρεται να βελτιώνεται σταθερά.

O Δρ. Μπράιαν Γκαριμπάλντι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ να επιστρέψει αύριο στον Λευκό Οίκο υπό την προϋπόθεση ότι η κλινική του εικόνα θα είναι «όπως η σημερινή».

Παράλληλα, ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Σον Κόνλει έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος είχε δύο επεισόδια «κορεσμού του οξυγόνου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατρική ομάδα αποφάσισε να χορηγήσει επιπλέουν το στεροειδές δεξαμεθαζόνη με βάση το χρονοδιάγραμμα από την αρχική διάγνωση.

«Πέμπτη βράδυ έως Παρασκευή το πρωί, όταν έφυγα από δίπλα του, ο πρόεδρος τα πήγαινε καλά, με μόνο ήπια συμπτώματα και το οξυγόνο του ήταν σε κανονικά επίπεδα», δήλωσε ο Κόνλει ο οποίος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τα όσα είχε πει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ. «Την Παρασκευή, όμως ο πρόεδρος είχε υψηλό πυρετό και ο κορεσμός του οξυγόνου του έπεσε προσωρινά κάτω από το 94%. Δεδομένων αυτών των δύο εξελίξεων, ανησυχούσα για πιθανή ταχεία εξέλιξη της ασθένειας», πρόσθεσε.

 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζε εντελώς αντίθετη εικόνα.

Συγκεκριμένα, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ έδωσε στους δημοσιογράφους μια λιγότερο ρόδινη εκτίμηση, λέγοντας ότι «οι ενδείξεις του προέδρου τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικές και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες από την άποψη της φροντίδας του. Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε έναν καθαρό δρόμο προς την πλήρη ανάρρωση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News