Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
άγρια φύσηΑλογάκι μαθαίνει πρώτη φορά να πηδάει από την μαμά του!

Αλογάκι μαθαίνει πρώτη φορά να πηδάει από την μαμά του!

Ο δεσμός μητέρας- παιδιού είναι ιερός και αδιάσπαστος. Αυτό ακριβώς διαπιστώνουμε στο παρακάτω βίντεο με την μητέρα να προσπαθεί να βοηθήσει το αλογάκι να κάνει μόνος του τα πρώτα του βήματα.

Πριν η κάμερα ξεκινήσει να καταγράφει, η μητέρα στεκόταν πάνω σε ένα μικρό πέτρινο τοίχο, που φαίνεται στα αριστερά της οθόνης. Μπορεί να φαίνεται ως εύκολη αποστολή, αλλά το αλογάκι ήταν ακόμα πολύ ασταθές και δεν μπορούσε να μιμηθεί το άλμα της μητέρας του.

Και ακριβώς πάνω στην στιγμή που όλοι πιστεύουν, ότι ο μικρός θα τα παρατήσει, βλέπουμε την μητέρα να ξαναμπαίνει στο πλάνο και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: μαθαίνει στον γιο της να κάνει άλματα. Του δείχνει ακόμα και πως να αναπτύσσει ταχύτητα για να κάνει το άλμα. Το θέαμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο.

Σύμφωνα με το TheHorse.com, οι φοράδες διατηρούν στενή επαφή με τα μωρά τους τις πρώτες βδομάδες μετά την γέννησή τους, για να τα προστατέψουν από πιθανούς κινδύνους. Καθώς μεγαλώνουν, τα αφήνουν περισσότερο ελεύθερα, αλλά πάντα σε κοντινή απόσταση. Σίγουρα, πάντως αυτοί οι δύο έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, που θα διαρκέσει όλη τους την ζωή.
Δείτε το βίντεο παρακάτωΤα πιο σημαντικά