Αλέξης Τσίπρας: «Το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο»

18 Φεβρουαρίου, 2021 4:55 ΜΜ
More videos

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης τόσο για τη διαχείριση της κακοκαιρίας όσο και για τη δημόσια τηλεόραση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποσύροντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά μέσα. Ο κ. Τσίπρας μετέβη στην Ολομέλεια λίγη ώρα πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και χαρακτήρισε σαράβαλο το επιτελικό κράτος.

“Τι ευφυής σύλληψη ήταν ρε παιδιά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού; Ωραίοι είστε. Την κλείσατε μόνοι σας πιθανώς για να γλιτώσετε τον παραχωρησιούχο από πρόστιμα που προβλέπει νόμους που ψηφίσατε μόνοι σας” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συμφερόντων και διοίκηση μέσω golden boys λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση γέμισε τον ΔΕΔΔΗΕ με θέσεις διευθυντών με υπέρογκους μισθούς αλλά δεν προσέλαβε συνεργεία για να διορθώνουν τις βλάβες με συνέπεια χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση για το ζήτημα της Δημόσιας Τηλεόρασης στοχοποιώντας τον πρόεδρο της Κωνσταντίνο Ζούλα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μέσα σε συνθήκες πανδημίας αλλά και κακοκαιρίας , η μόνη έννοια της κυβέρνησης ήταν να περάσει το νομοσχέδιο προκειμένου να υπερτριπλασιαστεί ο μισθός της διοίκησης στην ΕΡΤ αλλά και να γίνει χατίρι στους τηλεοπτικούς σταθμούς. “Με αυτά που τους κάνετε προφανώς και θα σας λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Διορίσατε πρόεδρο τον κολλητό του κ. Μητσοτάκη και τώρα τον επιβραβεύετε. Τον επιβραβεύετε γιατί τον προστάτευσε και δεν έπαιξε τις σκηνές από την Ικαρία και τη φωτογραφία του κ. Λιγνάδη με άλλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι;” είπε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραμείνει στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο υφυπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος υποστήριξε ότι η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και επανέλαβε τη χθεσινή αναφορά του ότι ενώ όλη η Ελλάδα ασχολείτο με τις διακοπές του κ. Τσίπρα στο κότερο δέκα μέρες μετά το Μάτι για την ΕΡΤ το ζήτημα δεν υπήρχε.

Αίσθηση όμως προκάλεσε μια αναφορά του κ. Λιβάνου η οποία ερμηνεύθηκε ως προανάκρουσμα προανακριτικής κατά του τέως υπουργού Νίκου Παππά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. “Ξεχάσατε τα βοσκοτόπια. Αλλά μην ανησυχείτε. Έρχεται σύντομα η ώρα και για αυτό” είπε ο κ. Λιβάνιος.

Πηγή: real

Ακολουθήστε μας στο facebook: