Αλέξης Τσίπρας: «Όταν γίνουν εκλογές θα νικήσουμε»

4 Ιουλίου, 2021 9:06 ΜΜ
More videos

«Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα νικήσουμε για μια καλύτερη Ελλάδα»

Σε καθεστώς προεκλογικής περιόδου έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Με την εναρκτήρια ομιλία του στην προγραμματική διάσκεψη του κόμματος η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή. Σημείωσε ότι με όπλο το πρόγραμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Προκειμένου να επιστρέψει η δικαιοσύνη στην εργασία, την οικονομία και την κοινωνία.

“Απαιτείται ένα κόμμα στραμμένο στον αντίπαλο και όχι στον εαυτό του”. Τόνισε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εγκαινιάζοντας την προγραμματική συνδιάσκεψη.

Δεν διστάζει να επισημάνει ότι οι 700 μέρες διακυβέρνησης της Ν.Δ οδήγησαν την χώρα δεκαετίες πίσω. Και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει. Πλέον επενδύει αποκλειστικά στην επικοινωνιακή πολιτική και στον κοινωνικό διχασμό. Άφησε μάλιστα να διαφανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος ακόμη και για εκλογικό αιφνιδιασμό από την Νέα Δημοκρατία. Αναφέροντας πως «όποτε και αν αναγκαστεί να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης, οι εκλογές, που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του και να φύγει η πιο αυταρχική δεξιά».

Για μια καλύτερη Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα

Με βάση αυτό τον πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθούν με αυτές τις ανάγκες. Ζητώντας αξιοποίηση των προγραμματικών επεξεργασιών του κόμματος στην κοινωνία όχι στους μικρόκοσμους των μέσων ενημέρωσης η της εσωκομματικής εσωστρέφειας.

Τόνισε την ανάγκη εσωκομματικής δημοκρατίας που όμως θα καταλήξει σε ενότητα στην θέληση και την δράση. Έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται εναντίον του αντιπάλου και όχι του εαυτού του. Παράλληλα μίλησε για ένα κόμμα με χαρακτηριστικά σύγχρονα, νεανικά μακριά από την φοβικότητα και τις αγκυλώσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα στις απαρχές της πολιτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ που τον οδήγησαν στην ανάληψη της εξουσίας σημειώνοντας πως «τον ανέδειξε η ανάγκη ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια. Και αυτή η ανάγκη δεν σβήνει».

Τέλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την εφαρμογή του 35ωρου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Επίσης στις δεσμεύσεις για πράσινη ανάπτυξη αλλά και στις απαιτούμενες αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε το δημόσιο «να ασκήσει τα δικαιώματά του στη διοίκηση, για μια πιο ορθολογική πολιτική στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων».