Αλέξης Μανθέακης: Πέθανε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση

30 Οκτωβρίου, 20218:31 ΜΜ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Αλέξης Μανθεάκης.

Ο άνθρωπος που είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση και είχε αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας για να αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων άφησε την τελευταία του πνοή.

Το βιβλίο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα» που είχε γράψει πριν από μερικά χρόνια και το οποίο ουσιαστικά ήταν «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο» είχε προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα.

Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.

Το συγκινητικό αντίο

«Έφυγες διακριτικά και ταπεινά όπως ζούσες πάντοτε στην ζωή σου…. ένας τζέντλεμαν, μαχητής μία ισχυρή προσωπικότητα, ασυμβίβαστος, υπερήφανος, ευγενής, σωστός οικογενειάρχης, μία μεγάλη καρδιά ένας Παγκόσμιος Έλληνας, άνθρωπος με πολύ αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό, μένοντας όρθιος ως το τέλος», έγραψε -μεταξύ άλλων- ο καλός του φίλος, Κυριάκος Μαριδάκης στο Facebook.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News