“Αλέξη, θα έπρεπε να παραιτηθείς, αλλά προτιμώ εσένα από τους υπόλοιπους”

17 Ιουλίου, 20151:24 ΠΜ
More videos

γράφει ο Γιώργος Καλλινίκου από το philenews.com

Αλέξη, ο εξάμηνος πόλεμος τελείωσε. Με υποχρεωτική συνθηκολόγηση. Το αποτέλεσμα κάθε πολέμου επιμετράται τελικά, στη βάση των όρων της συνθηκολόγησης.

Σ’ αυτή τη βάση κρίνουμε και τη δική σου συνθηκολόγηση. Εκλέχθηκες υποσχόμενος να προσφέρεις ένα καλύτερο αύριο από αυτό που πρόσφεραν τα προηγούμενα πέντε χρόνια οι προκάτοχοί σου. Δυστυχώς, το αύριο φαντάζει χειρότερο. Αποδείχτηκε ότι μπήκες στον πόλεμο χωρίς ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο.

Χωρίς υπαλλακτικά σχέδια. Χωρίς προετοιμασία αντιμετώπισης του χειρότερου που θα συναντούσες. Ως εκ τούτου, προτίμησες τελικά τη συνθηκολόγηση με βαρύτατο κόστος παρά το ολοκληρωτικό «βατερλό».

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι παρολίγον οι Γερμαναράδες να ιδιωτικοποιήσουν ακόμη και τον «Ήλιο» της Βεργίνας. Αυτή η συνθηκολόγηση δίνει ελπίδα στα 3 εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες; Στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων;

Στις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που το καλύτερο που μπορεί να ευελπιστούν στο μέλλον είναι να βρουν δουλειά σε κάποιο μπαράκι; Δυστυχώς όχι. Αυτό που έγινε είναι να μπει ολόκληρη η Ελλάδα υποθήκη στην Deutsche Bundesbank…

Ο μεγάλος στόχος ήταν το κούρεμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Δυστυχώς, δεν επετεύχθη. Αντιθέτως το αύξησες κατά 86 εκατ. Θα δεσμευτεί κρατική περιουσία 50 δις για τις ιδιωτικοποιήσεις. Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις. Ο Σόιμπλε κάποια στιγμή, θα στείλει να μαζέψουν και τις Καρυάτιδες για να τις πάρει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.   Αυτή είναι η ωμή πολιτικοοικονομική αποτίμηση της συνθηκολόγησης Αλέξη. Θα σου το πω ξεκάθαρα. Η επιλογή κάθε πολιτικού στη θέση σου θα ήταν μόνο να παραιτηθεί. Αυτό θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ.

Ωστόσο, πέρα από τους αριθμούς, υπάρχουν και άλλα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη. Όπως το γεγονός ότι η Ελλάδα επί έξι μήνες δήλωσε παρούσα στο παγκόσμιο στερέωμα. Πάλεψε να αποδείξει ότι δεν είναι μια περιθωριακή σφογγοκωλάριος του αηδιαστικού Σόιμπλε, αλλά απαιτεί να ασκεί εσωτερική κυριαρχία.

Ύψωσε ανάστημα. Έφερε στην επιφάνεια τη φασίζουσα ηγεμονία των Γερμανών και το σαθρό πολιτικό σύστημα λειτουργίας της Ευρώπης. Ανάγκασε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να αφυπνισθούν και να αντιληφθούν το εξόφθαλμο: Ότι το…Δ Ράιχ, δεν εφαρμόζει τα κατακτητικά του σχέδια με στρατιωτικά όπλα αλλά με οικονομικά.

Μπορεί να ήταν τελικά πολύ μικρή η Ελλάδα για να ανατρέψει αυτό το ηγεμονικό σύστημα. Έσπειρε, όμως, τον σπόρο και κάποια στιγμή, ίσως, η ενωμένη Ευρώπη να στραφεί στις ρίζες της. Όταν αντιληφθούν ότι η τιμωρητική ταπείνωση ενός κράτους και ενός λαού, και ο ακρωτηριασμός της εθνικής κυριαρχίας, είναι χαρακτηριστικά του ISIS.

Άλλο είναι η εφαρμογή κανόνων και το νοικοκύρεμα κρατών και άλλο η εφαρμογή πολιτικών απάνθρωπης λιτότητας. Χαρακτηριστικότατο το άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στη Νιου Γιορκ Τάιμς, όπου διερωτάται: «Θα εμπιστευθεί ξανά κανείς τη Γερμανία μετά από αυτό;».

Επί έξι μήνες πάλευες μόνος με όλα τα θηρία της ΕΕ. Αυτό ουδείς αγνός Έλληνας ή Κύπριος μπορεί να το διαγράψει. Ακόμη και κάποιοι που σε πολέμησαν από την πρώτη στιγμή, γιατί καταδιώκονται από ιδεοληψίες ή ζουν ακόμη τυφλά με το ευρωπαϊκό όνειρο, αρνούμενοι να δουν ότι μετατράπηκε σε εφιάλτη, τις τελευταίες μέρες περιόρισαν τα βέλη τους.

Ακόμη και αυτοί αντιλήφθηκαν ότι οι Γερμανοί διψούσαν για ελληνικό αίμα. Ανάγκασες ακόμη και τους πλανητάρχες να αντιληφθούν ότι πέρα από την Τουρκία έχει και η Ελλάδα τεράστια σημασία στο γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής μας. Φρόντισε τώρα να βρεις τρόπο να εξασφαλίσεις από τους Αμερικανούς και χειροπιαστά ανταλλάγματα…

Οφείλω επίσης, να σε ευχαριστήσω και για κάτι άλλο. Βοήθησες, άθελά σου, να πέσουν και στο εσωτερικό της Κύπρου οι μάσκες. Η «ελληνολατρία» πολλών αποδείχθηκε το ανέκδοτο του αιώνα. Το ίδιο και η «αναφυλαξία» κάποιων άλλων προς οτιδήποτε ελληνικό. Κάποια στιγμή μπερδευτήκαμε ποιος είναι τι σε αυτό τον τόπο. Τώρα, όμως, γνωρίζουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να μας ξεγελάσει ξανά ανεμίζοντας μια ελληνική σημαία. Και φυσικά αναφέρομαι στους πολιτικάντηδες. Διότι ο λαός παραμένει αγνός…

Καταληκτικά Αλέξη, αν σταθώ μόνο στα πολιτικοοικονομικά αποτελέσματα, θα σου έλεγα να παραιτηθείς. Είναι, ωστόσο, και τα υπόλοιπα σημαντικά. Δεν διανοούμαι να ξαναδώ τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια του σαθρού κατεστημένου της διαφθοράς που την οδήγησε με τόσο εγκληματικό τρόπο στο βάραθρο. Πρέπει, όμως, να εργαστείς σκληρά για να καθαρίσεις το τοπίο. Να πατάξεις τη διαφθορά, να νοικοκυρέψεις το κράτος, να αναγκάσεις την ολιγαρχία του πλούτου να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί.

Είναι ώρα ευθύνης Αλέξη, ώρα ενότητας. Το έργο που απαιτείται είναι τεράστιο και δύσκολο. Και δυστυχώς είσαι πολύ μόνος. Η κουστωδία που σε περιβάλλει φαντάζει υπερβολικά ανεπαρκής. Ψάξε να βρεις σοβαρούς, ικανούς και αδιάφθορους ανθρώπους. Μάζεψε δυνάμεις τώρα. Αν χρειαστεί προχώρα και σε καινούργιες συμμαχίες να διευρύνεις τη δύναμη σου. Γιατί σημαντικό κομμάτι αυτής που είχες το έχασες. Αν θες να πετύχεις.

Διαφορετικά, αν λογαριάζεις να συνεχίσεις στα ρηχά, καλύτερα φύγε τώρα, πριν σε πάρουν με τις πέτρες.   Ναι, λοιπόν, Αλέξη. Ηττηθήκαμε σε αυτό τον πόλεμο. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και πρέπει κι εσύ να την παραδεχθείς. Όμως, ποτέ μια ήττα δεν είναι το απόλυτο τέλος.

Μια ήττα επιβάλλει απλώς, την ανασύνταξη, τον καλύτερο προγραμματισμό και ζωντανεύει το αίσθημα της επιβίωσης. Ακολούθησε τον ορθό δρόμο της ανασύνταξης, της καθαρότητας και προχώρα.

Είσαι ο πιο νέος και πιο άφθαρτος από τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Μην κάνεις το λάθος να αποδειχθείς το ίδιο μ’ αυτούς. Μην προδώσεις την τελευταία ελπίδα… Να ξέρεις ότι οι αγνοί Κύπριοι θα είναι στο πλευρό σου…

γράφει ο Γιώργος Καλλινίκου από το philenews.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News