Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑλεξανδρουπόλεως: «Θα στερηθούμε τα Θεοφάνεια επειδή οι Χριστιανοί έπρεπε να προσέξουν περισσότερο»

Αλεξανδρουπόλεως: «Θα στερηθούμε τα Θεοφάνεια επειδή οι Χριστιανοί έπρεπε να προσέξουν περισσότερο»

Φέτος δεν θα μπορούσε κατά πως φαίνεται εξαιτίας της λίγης επιμέλειας πυο δείξαμε κατά αυτήν την περίοδο και που καθιστά πλέον την κατάσταση της πανδημίας για τους δύο μήνες που έρχονται ακόμη πιο επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Θα το στερηθεί και η Εκκλησία επειδή οι Χριστιανοί μας έπρεπε να προσέξουν λίγο περισσότερο. Θα στερηθούμε λοιπόν ξανά αυτήν την μεγάλη γιορτή. Θα τελέσουμε όμως τις Ακολουθίες όλες σε όλους τους ναούς”

Αυτά ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του κατά Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως σήμερα το πρωί.Εξήγησε στους πιστούς πως μπορούν να προμηθευτούν τον αγιασμό ζητώντας πάντως πολλή προσοχή,

Ανέλυσε τι σημαίνει ο αγιασμός, είπε πως “Άγιος είναι ο μετανοημένος αμαρτωλός”, πως “ η Θεία Λειτουργία είναι έργο του λαού”, πως “θα καταλάβουμε την χάρη του Θεού σαν ένα νερό που μας ραντίζει”.

Εξήγησε για ο αγιασμός γίνεται και στην θάλασσα, λέγοντας πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως είναι στοιχείο θανάτου, και με τον Χριστιανισμό γίνεται στοιχείο ζωής και μέσω αυτού αναβαπτίζεται στην Βασιλεία των Ουρανών.

Γιατί στην θάλασσα, αναρωτήθηκε, και εξήγησε γιατί την φοβόντουσαν στα αρχαία χρόνια και δεν μπορούσαν να την εξερευνήσουν. ”Σε αυτήν την θάλασσα που την φοβόταν ο άνθρωπος η Εκκλησία ρίχνει τον Σταυρό” είπε.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Τα πιο σημαντικά