Αλ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας»

10 Μαρτίου, 202210:30 ΜΜ
More videos

Εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με τη εξήγηση πως αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε αγρότες και κατοίκους στην Μικρομάνη της Μεσσηνίας.

«Το έχουμε ξανακάνει και θα το κάνουμε και πάλι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «με ισχυρή δέσμευση η έγνοια, το μυαλό μας και η ψυχή μας να είναι στον κόσμο της εργασίας, να είναι στον κόσμο της παραγωγής και όχι στους λίγους και ισχυρούς».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και να βρει λύσεις.

«Δεν είναι διατεθειμένη, παρά μονάχα να ενεργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, όχι όμως για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «επιλογές για να στηρίξει τα καρτέλ και τα funds που επενδύουν στην ενέργεια».

Επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη των καρτέλ της ενέργειας

Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης» την τεράστια αύξηση στα τιμολόγια ενέργειας και το κύμα ακρίβειας που πυροδοτεί, αποδίδοντάς τα στη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την επιμονή του κ. Μητσοτάκη σε μια λογική «ανοχής των καρτέλ ενέργειας» και στην «παντελή απουσία ελέγχων στην αγορά». «Όλα μαζί διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά μεγάλη κερδοφορία και για την ΔΕΗ που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τις άλλες εταιρείες», σημείωσε. Υπογράμμισε, δε, πως τον τελευταίο χρόνο «είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ η αισχροκέρδεια, την ώρα που το μέσο νοικοκυριό βλέπει το εισόδημά του να βυθίζεται».

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για σκανδαλώδη πράγματα με αφορμή τις αυξήσεις και τα μπόνους σε «golden boys» του κ. Μητσοτάκη. «Τα golden boys που έχει βάλει στην ΔΕΗ παίρνουν ετήσιες απολαβές 360 χιλιάρικα μαζί με τα bonus. Διπλάσιο μισθό από αυτό του πρωθυπουργού. Σήμερα βγήκε πάλι στην δημοσιότητα ότι το άλλο γαλάζιο golden boy που έχουν βάλει στον ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες ημέρες έδωσε bonus στον εαυτό του 60 χιλιάρικα και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ 50 χιλιάρικα. Γιατί; Γιατί ακολουθούν μια πολιτική που έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά σε απόγνωση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News