Αλ. Τσίπρας: «Αισθάνομαι περήφανος γιατί δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν»

Μάρτιος 30, 2021 9:48 ΜΜ
More videos

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες και την υπόθεση Καλογρίτσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σχολιάζοντας την απουσία από τη συζήτηση στη Βουλή των κυβερνητικών στελεχών, και μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν πρόκειται να απολογηθούμε επειδή βάλαμε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να πληρώσουν και προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον». «Σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη, εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στήστε και ειδικό δικαστήριο. Εσείς θα απολογηθείτε και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ», επισήμανε και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν «επικίνδυνο πρωθυπουργό».

«Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει «τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορής και αναποτελεσματικής καραντίνας».

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε σχετικά με την Προανακριτική εναντίον του Νίκου Παππά.

«Εσείς θα απολογηθείτε και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξέρετε πόσους έχει που ερίζουν για το ότι εξαιτίας του εξελέγη πρωθυπουργός. Πόσους έχει άραγε που ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη;» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με 70 νεκρούς και 4.000 κρούσματα έρχεστε εδώ για να διχάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους επειδή είχαν το θάρρος να εφαρμόσουν το νόμο, να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και να προβάλλουν το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Διχαστικός και επικίνδυνος πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν «εμφανίστηκε στη Βουλή επειδή φοβήθηκε». Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εμπνευστή και σκηνοθέτη του σχεδίου» της ΝΔ για προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, αλλά και έναν πρωθυπουργό «διχαστικό, κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο».

«Είναι κρίμα που λείπει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε να κάθεται στα έδρανα. Δεν είναι εδώ όχι γιατί τάχα μου δεν είναι απολύτως δική του προσωπικά επιλογή η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Είναι πολιτική δειλία η απουσία του σήμερα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι εδώ γιατί δεν έχει επιχειρήματα, γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, γιατί δεν μπορεί να αντικρούσει τον πολιτικό λόγο. Δεν είναι εδώ γιατί φοβάται αυτήν την αντιπαράθεση, φοβάται να πάρει την ευθύνη την ώρα που θα έπρεπε να διαχειρίζεται με σχέδιο την υγειονομική κρίση να έχει ως μοναδικό σχέδιο πώς θα σπιλώσει, θα συκοφαντήσει, θα στοχοποιήσει και θα ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του κόσμου στοχεύοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Η απάντηση σας στην οικονομική και υγειονομική κρίση είναι τα ειδικά δικαστήρια Αντί σχεδίου για πανδημία και οικονομία, το μόνο σχέδιο του Μητσοτακη είναι πως θα συκοφαντήσει τους αντιπάλους του» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «δομικό πρόβλημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς «ζει σε άλλο κόσμο».

«Πόσες προανακριτικές θα πρέπει να προκαλέσουμε όταν επανέλθουμε;»

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η απάντησή σας στο δράμα των νοσοκομείων και στην παρέλαση των νεκρών είναι η δίωξη του Νίκου Παππά, γιατί μετά από δεκαετίες βάλαμε επιτέλους τάξη στην τηλεοπτική ασυδοσία; Την ώρα που εσείς έχετε δώσει γη και ύδωρ και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα με τις λίστες Πέτσα σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης για να σας λιβανίζουν; Εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές θα πρέπει να προκαλέσουμε μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση;».

«Δε θα ξέρουμε από πού να το πιάσουμε και από πού να το αφήσουμε, σας διαβεβαιώ. Ήμασταν η κυβέρνηση που ανέλαβε το δύσκολο φορτίο μίας χρεωκοπημένης χώρας με άδεια ταμεία και με σκάνδαλα εκατομμυρίων να βαραίνουν τη χώρα αλλά τραβήξαμε μία γραμμή και είπαμε να προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: