Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
απατεςΑν ακούσετε αυτές τις λέξεις από αγνώστους στο τηλέφωνο κλείστε το αμέσως

Αν ακούσετε αυτές τις λέξεις από αγνώστους στο τηλέφωνο κλείστε το αμέσως

Οι τηλεφωνικές απάτες συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι απατεώνες σκέφτονται συνέχεια καινούργιους τρόπους για να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω μια καινούργια τηλεφωνική απάτη, που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό.

9ed3a64d2152e4918b50af1d395d878c

Αν σηκώσετε το κινητό και ακούσετε έναν άγνωστο να ρωτάει “Μ’ ακούς;”, κλείστε το αμέσως. Το τηλεφώνημα είναι απάτη και αποσκοπεί στο να ηχογραφήσει την φωνή σας και πιο συγκεκριμένα, εσάς να λέτε “Ναι”. Αυτό το δείγμα φωνής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε αγορές και οικονομικές συναλλαγές με το όνομά σας.

Μερικές φορές, το “ναι” αντιπροσωπεύει την υπογραφή μιας λεκτικής σύμβασης – κάτι που ισούται με κλικ στο κουμπί “Συμφωνώ” ή “Αποδέχομαι” στις ηλεκτρονικές αγορές. Αυτές οι λεγόμενες ηχητικές υπογραφές χρησιμοποιούνται νόμιμα από εταιρίες, όταν πρόκειται να ζητήσουν από έναν πελάτη να επιβεβαιώσει αλλαγές στον λογαριασμό και μεταφορά χρημάτων.

21d359cbf394536dc64d439e7947a724

  • Μην σηκώνετε το κινητό σε άγνωστους αριθμούς. Όταν απαντάτε, δίνετε στον απατεώνα να καταλάβει ότι ο αριθμός είναι έγκυρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παράνομες δραστηριότητες.
  • Αν σηκώσετε το κινητό σε έναν άγνωστο αριθμό, προσπαθήστε να παραμείνετε επιφυλακτικοί και δύσπιστοι, όταν σας κάνουν ερωτήσεις που έχουν το “ναι” σαν απάντηση. Τέτοιες ερωτήσεις μπορεί να είναι “Μ’ ακούς;”, “Μπορείς να μιλήσεις τώρα;” ή “Είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;”. Η λογική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι: “Ποιος είστε και γιατί θέλετε να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες;”.
  • Ρυθμίστε το κινητό σας, ώστε να στέλνει στον τηλεφωνητή τις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Οι απατεώνες δεν αφήνουν ποτέ μηνύματα στον τηλεφωνητή.
  • Μην δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες σε ξένους, ακόμα και αν ισχυρίζονται ότι είναι εργαζόμενοι μιας εταιρίας που γνωρίζετε.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 4

© JustOKTips

Αν νομίζετε ότι είναι αγενές να κλείσετε το τηλέφωνο σε κάποιον άγνωστο, ξανασκεφτείτε το. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.

[newyork.cbslocal] [news10]

Τα πιο σημαντικά