Ακόμη πέντε μετάλλια η Ελλάδα στην Ισπανία

29 Ιουνίου, 20189:00 ΜΜ
More videos

Με την ελληνική συλλογή των μεταλλίων να αυξάνεται ημέρα με την ημέρα συνεχίστηκαν χθες στην Ταραγόνα οι Μεσογειακοί Αγώνες. Το… μερίδιο του λέοντος σε διακρίσεις ανήκε στον στίβο και ακολούθησε το τζούντο, ενώ, σήμερα, υποψήφια για μετάλλιο είναι και η Αθανασία Φακίδη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της ιστιοπλοϊκής κατηγορίας Λέζερ Ράντιαλ.

Η πρώτη διάκριση της ημέρας, για τον στίβο, ήρθε από τη Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η νεαρή σπρίντερ δικαίωσε την προσωνυμία «σίφουνας», διένυσε την απόσταση των 100 μ. σε χρόνο 11.53 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ορλάν Ομπίσα (Γαλλία) με 11.29 και το χάλκινο η Ανα Μποντζιόρνι (Ιταλία) με 11.53.

Η επόμενη που ανέβηκε στο βάθρο ήταν η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η δισκοβόλος με βολή στα 58,85 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με πρώτη τη Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) με 66,46 και δεύτερη τη Λιλιάνα Τσα (Πορτογαλία) με 60,05. Η ημέρα «έκλεισε» με το χάλκινο μετάλλιο της Νικόλ Κυριακοπούλου. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε πάνω από τα 4,31 και είχε δύο άκυρες στα 4,41 και μία στα 4,46.

Με ρεκόρ σεζόν προκρίθηκε στον σημερινό τελικό των 200 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς. Τερμάτισε σε 20.78. Στον τελικό του αντίστοιχου αγωνίσματος των γυναικών προκρίθηκε η Γρηγορία Κεραμιδά με 23.79. Στα 400 μ., η Ειρήνη Βασιλείου ήρθε 7η με 53.20. Νικήτρια ήταν η Ελένη Αρτυματά από την Κύπρο (51.19). Στον τελικό των 100 μ., ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είχε άκυρη εκκίνηση.

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε το ελληνικό τζούντο. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Θόδωρος Τσελίδης στα 90 κ. και ο Αλέξης Ντανατσίδης στα 81 κ.

Σήμερα θα ολοκληρωθούν και οι αγώνες της ιστιοπλοΐας. Από ελληνικής πλευράς, στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Αθανασία Φακίδη, που «οδηγεί» τον στόλο των Λέιζερ Ράντιαλ. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι 4ος στα RSX και ο Γιώργος Φράγκος 9ος. Στα Λέιζερ Στάνταρντ, ο Αντώνης Μπουγιούρης κατέχει την 9η στη γενική και ο Δ. Παπαδημητρίου τη 14η.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχασε από την Ιταλία με 3-0 και αύριο θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News