Το Airbnb του φαγητού: Κάνεις το σπίτι εστιατόριο και πληρώνεσαι

24 Φεβρουαρίου, 201812:43 ΜΜ
More videos

Αν θεωρείς πως το Αirbnb είναι ότι καλύτερο έχει ανακαλυφθεί για όσους αγαπούν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, χωρίς όμως να χαλάνε μία περιουσία στα ξενοδοχεία, τότε το επόμενο που έχεις να κάνεις είναι να γνωρίσεις το Taste Please, το λεγόμενο airbnb της γεύσης.

Αρχικά όπως υπονοεί το όνομά του, το Taste Please απευθύνεται στους κοινωνικούς ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό.

Τι ακριβώς είναι

Το concept είναι απλό, αλλά πρωτότυπο. Ο οικοδεσπότης αντί να μετατρέψει το σπίτι του σε ξενοδοχείο, το μετατρέπει σε εστιατόριο.

Αναλαμβάνει ο ίδιος το μενού, το φτιάχνει, βγάζει τιμή ανά άτομο και καλεί μέσω tasteplease.com όσα άτομα χωράει η τραπεζαρία του.

Βέβαια αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε έχει διάθεση να διοργανώσει κάτι τέτοιο κι ας μην είναι επαγγελματίας σεφ.

Τι βλέπεις μπαίνοντας στο www.tasteplease.com

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα μπορείς να διαλέξεις τοποθεσία ανά τον κόσμο και να δεις τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, να διαλέξεις μέχρι πόσα χρήματα είσαι διαθέσιμος να δώσεις, πόσες θέσεις θέλεις και που θέλεις να πας. Επίσης υπάρχουν και επιλογές και στον χώρο… αν θέλεις μπορεί να δειπνήσεις σε ένα διαμέρισμα, στη φύση, στον κήπο, ακόμη και σε εστιατόριο.

Κάνοντας scroll down, βλέπεις αρχικά τι διοργανώνεται κοντά στην  δική σου τοποθεσία. Αν  διαλέξεις και συγκεκριμένο οικοδεσπότη, τότε μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για εκείνον. Βέβαια αυτό που κοιτούν όλοι είναι το μενού που προσφέρει ο καθένας και τον χώρο, καθώς συνήθως υπάρχουν φωτογραφίες από το τραπέζι, τον οικοδεσπότη και διάφορες σπεσιαλιτέ του.

Αν είσαι vegan, χορτοφάγος ή κάνεις δίαιτα, να προσθέσουμε και υπάρχουν και τέτοιοι οικοδεσπότες, που δέχονται να παραθέσουν γεύμα που να προσαρμόζεται στα διατροφικά σου πιστεύω.

Το ενδιαφέρον είναι πως όπως το Airbnb υπάρχουν λεπτομέρειες για το πως είναι το δωμάτιο, έτσι και στο Taste Please ο καθένας μπορεί να γράψει διάφορες πληροφορίες και γιατί όχι να ζητήσει από τους μελλοντικούς επισκέπτες να φέρουν εκείνοι το κρασί, τον καφέ ή ακόμη και το νερό τους.

Την πλατφόρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, ενώ υπάρχουν αξιολογήσεις και σχόλια για να μειώνεται όσο το δυνατόν το ρίσκο στην επιλογή. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά και την ασφάλεια των συναλλαγών εγγυάται η Taste Please.

Το δημιούργησε ένας Δανός σεφ με πάθος στο φαγητό

Εμπνευστής αυτή της εταιρίας ήταν ένας Δανός, ο Φρανκ Λαντζ, ο  οποίος είναι σεφ και επιχειρηματίας στο επάγγελμα, ενώ όπως γράφει ο ίδιος είναι τρελά παθιασμένος με το φαγητό.

Ο ίδιος έχει εργαστεί ως σεφ σε εστιατόρια της Κοπεγχάγης γνωρίζοντας πολλές επιτυχίες, ωστόσο αυτό που δεν του άρεσε ήταν μερικοί περιορισμοί με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος ένας πελάτης σε ένα εστιατόριο.

Ετσι αποφάσισε να κάνει το Taste Please, ώστε να μπορουν ο «καλεσμένος» και ο «οικοδεσπότης» να έχουν μία άκρως καθαρή και άμεση  εμπειρία στην γεύση και το φαγητό.

Και ναι, υπάρχει και στην Ελλάδα

Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα που έχουν ανακαλύψει πρώτοι από όλους το Taste Please και προσφέρουν δείπνο στο σπίτι τους, ακόμη και μαθήματα μαγειρικής.

Είναι βέβαια μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αν αναλογιστεί κανείς πως στην Αμερική, την Ταϊλάνδη, την Νορβηγία και λιγότερο την Ιταλία, το Airbnb της γεύσης διαδίδεται ραγδαία.

Αν λοιπόν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις ή να φας, να συζητήσεις με άγνωστα άτομα και να ζήσεις μία εντελώς καινούργια εμπειρία, ίσως είναι ώρα να δοκιμάσεις και εσύ το airbnb του φαγητού!

[tasteplease] [iefimerida]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News