Αιμιλία Υψηλάντη: «Άμα είσαι μέλος του ΚΚΕ δε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία»

14 Μαΐου, 2022 12:16 ΠΜ
More videos

Μία ομολογουμένως αφοπλιστική απάντηση έδωσε η Αιμιλία Υψηλάντη στην αδιάκριτη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει επισκεφθεί ποτέ κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, ορμώμενος από τη θεματολογία της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τις Νατάσα Καλογρίδη και Σάρα Εσκενάζη.

«Όχι, εγώ έκανα άλλου είδους ψυχοθεραπεία. Άμα είσαι μέλος του ΚΚΕ δε χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία», απάντησε η μεγάλη ηθοποιός στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

Τα παραπάνω συνέβησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την πρεμιέρα της παράστασης «Η Κυρία Κλάιν», η οποία κάνει σήμερα επίσημη πρεμιέρα.

Η παράσταση «Η Κυρία Κλάιν» έχει άμεση σχέση με το ζήτημα της ψυχικής υγείας, αφού αναφέρεται σε τρεις ψυχαναλύτριες, οι οποίες περνούν μαζί μια νύχτα με αφορμή τον ξαφνικού θανάτου του γιου μιας από αυτές, δημιουργώντας συγκρούσεις, ανατροπές, ανταγωνισμό και πάθη. Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια.

Για την ιστορία, η Αιμιλία Υψηλάντη εκλέχθηκε το 1978 Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής, αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.