Αιδηψός: Καλά στην υγεία του το γατάκι που κακοποιήθηκε– Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε

2 Μαΐου, 2022 8:24 ΜΜ
More videos

Τέλος καλό όλα καλά για το μικρό γατάκι που κακοποιήθηκε σε ταβέρνα της Αιδηψού από πελάτες. Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του δημοσιοποίησε νωρίτερα η φιλοζωική και περιβαλλοντική Ένωση Βόρειας Εύβοιας.

Στο ερώτημα τι απέγινε η γάτα, πάντως, απάντησε η Happy Paws – Φιλοζωικη και Περιβαλλοντική Ένωση Βόρειας Εύβοιας με αναρτήσεις της στο Facebook.

“Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά”

Στο περιστατικό κατηγορήθηκε για εμπλοκή αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Καράτε και η ελληνική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας. Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη.