Αγρότης βρήκε σκελετό από μαμούθ στο χωράφι του!

5 Οκτωβρίου, 20152:37 ΜΜ

Οι επιστήμονες ανέσυραν σήμερα έναν εξαιρετικά καλοδιατηρημένο σκελετό μαμούθ στο Μίσιγκαν, ο οποίος ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη που καλλιεργούσε σόγια στο χωράφι του.

UNILAD-famer-web4

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, o James σκάβοντας το χωράφι του συνάντησε εμπόδιο και αρχικά σκέφτηκε πως είχε ανακαλύψει κάποιον θαμμένο φράκτη.

CQYG2AaXAAAqCpD

Όσο όμως συνέχισε να σκάβει για να δει τι υπήρχε θαμμένο στη γη του αποδείχθηκε ότι αυτό που νόμιζε πως ήταν φράκτης ήταν τα οστά από τα πλευρά ενός μαμούθ.

UNILAD-famer443

Οι παλαιοντολόγοι που έφτασαν στο σημείο για να εξετάσουν τα ευρήματα έμειναν ενθουσιασμένοι από τα τμήματα ενός σκελετού που βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Μια πολύ προσεκτική επιχείρηση ανάσυρσης των οστών απεκάλυψε όλο το σκελετό ο οποίος μεταφέρθηκε σε εργαστήρια και μελετάται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ζώο θα πρέπει να πέθανε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Αυτό που οι επιστήμονες θέλουν τώρα αν επιβεβαιώσουν είναι κατά πόσον επαληθεύεται ή όχι η εκτίμηση πως ίσως να είχε σκοτωθεί ή έστω αποθηκευτεί σαν τροφή από ανθρώπους της εποχής.

Πηγή: huffingtonpost.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News