Έπαιξαν ξύλο σε γαλλικό σούπερ μάρκετ για να πάρουν Nutella με έκπτωση

26 Ιανουαρίου, 201812:56 ΜΜ
More videos

Xάος ξέσπασε στα γαλλικά σούπερ μάρκετ σήμερα, με αναφορές για «ταραχές» που προκλήθηκαν από την έκπτωση 70% στα βαζάκια της Nutella.

Πανζουρλισμός σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, καθώς οι κυνηγοί των εκπτώσεων όρμηξαν για να πάρουν τα βαζάκια με την κρέμα φουντουκιού.

Δείτε το βίντεο

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία αναφέρουν ότι οι αγοραστές συμπεριφέρονται σαν «ζώα» σε σκηνές που θυμίζουν τις πωλήσεις της Black Friday στην Αμερική, καθώς παλεύουν μανιωδώς για να εξασφαλίσουν το αγαπημένο τους γευστικό πρωινό στα σούπερ μάρκετ Intermarche.

Στην εφημερίδα Le Progres μίλησε ένας πελάτης από το Ριβ-ντε-ζιέ της κεντρικής Γαλλίας: «Είναι σαν τα ζώα. Μια γυναίκα τράβηξε τα μαλλιά μιας άλλης γυναίκας, μια ηλικιωμένη κυρία χτυπήθηκε με ένα βάζο στο κεφάλι της, μια άλλη χτύπησε το χέρι της άσχημα. Ήταν φρικτό.’

Δείτε το βίντεο

Ωστόσο, ο υπεύθυνος του καταστήματος επέμεινε ότι δεν υπήρξε βία και απέρριψε τις αναφορές αυτές ως ανακριβείς.

Σύμφωνα με την The Local ένα κατάστημα στο Οστρικούρ στη βόρεια Γαλλία κάλεσε την αστυνομία όταν ξέσπασε ο “πόλεμος”.

Όπως υποστηρίζεται, το ίδιο συνέβη και στο Μάρλε λε Μιν στο Πα-ντε-Καλαί καθώς και στο Ρουμπαί στην περιοχή Νορντ.

Το χάος των αγορών ξεκίνησε όταν η Intermarche ανακοίνωσε ότι τα δοχεία των € 4,50 θα μειωθούν σε μόλις € 1,40.

Σε ένα κατάστημα στο Σεντ-Σιπριάν στη νότια Γαλλία, ένας υπάλληλος έπεσε κάτω ενώ μετέφερε ένα κιβώτιο με βαζάκια Nutella που θα άφηνε στο πάτωμα.

Το κατάστημα Μονμπριζόν στην κεντρική Γαλλία κατέφυγε στο να περιορίσει τον αριθμό των δοχείων ανά πελάτη σε τρία – ώστε να αναγκάσει τους πελάτες να επιστρέψουν για να ξανά αγοράσουν.

Ο διευθυντής των καταστημάτων, Ζαν-Μαρί Νταραγκόν, δήλωσε ότι 700 βάζα έφυγαν από τα ράφια σε μόλις 45 λεπτά.

Περίπου 100 εκατομμύρια βαζάκια Nutella καταναλώνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Περίπου 365.000 τόνοι με βαζάκια κυκλοφορούν κάθε χρόνο.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News