Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑγριογούρουνα παντού στα βόρεια προάστια - Προσοχή: Γίνονται επιθετικά με τα μωρά

Αγριογούρουνα παντού στα βόρεια προάστια – Προσοχή: Γίνονται επιθετικά με τα μωρά

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Μανώλης Μαρκεσίνης, μίλησαν για το φαινόμενο των κοπαδιών αγριογούρουνων που κάνουν συχνές εμφανίσεις στην περιοχή των βορείων προαστίων.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Θωμάκος, πρόσφατα ένα αγριογούρουνο απείλησε μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι.

«Τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους.

»Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους οδηγούς, καθώς οι εμφανίσεις των αγριογούρουνων στους δρόμους είναι τεράστιος κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος Θεοφάνης Καραμπατζάκης με αφορμή τις πυκνές εμφανίσεις αγριογούρουνων στην περιοχή της Εκάλης και του Διονύσου, σχολίασε ότι τα αγριογούρουνα μπήκαν στον αστικό ιστό λόγω υπερπληθυσμού και μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισής του φαινομένου.

Δείτε τι μετέδωσε το OPEN:

Τα αγριογούρουνα έχουν γίνει σκουπιδοφάγοι:

Τα πιο σημαντικά