Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑγρίνιο: Ανέβασαν βίντεο με τον ξυλοδαρμό 13χρονου μαθητή στο TikTok - «Γελούσαν,...

Αγρίνιο: Ανέβασαν βίντεο με τον ξυλοδαρμό 13χρονου μαθητή στο TikTok – «Γελούσαν, τον εξευτέλισαν»

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μηνύσεις για άγριο μπούλινγκ με θύμα τον γιο της και φερόμενους δράστες συνομήλικους συμμαθητές του, υπέβαλλε μια μητέρα από το Αγρίνιο.
Το περιστατικό φέρεται πως καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok και στο Instagram.

Η μήνυση διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης σωματικής βλάβης (άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα) και πρόκλησης βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά (άρθρο 312 ποινικού κώδικα) αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η άτυχη μάνα με συμπληρωματική έγκληση-μήνυση στρέφεται σε βάρος επτά μαθητών που κατονομάζει, σε βάρος των διευθυντή-υποδιευθυντή και κατά παντός τρίτου προσώπου.

Το συμβάν φέρεται να διαδραματίστηκε σε χώρο γυμνάσιου στο διάλειμμα την 11η Νοεμβρίου με τη μητέρα του φερόμενου θύματος να υποστηρίζει πως οι μαθητές απομόνωσαν τον 13χρονο και ένα άτομο τον έδειρε με σφαλιάρες ενώ ανέβασε το βίντεο στα sociaΙ media.

«Γελούσαν, τον εξευτέλισαν, ήταν δυσβάσταχτη εμπειρία» αναφέρει η μητέρα σύμφωνα με το agrinionews.gr, υποστηρίζοντας πως το παιδί είναι σε «επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Παντελής Βαμβακάς, δικηγόρος της μητέρας δήλωσε σχετικά:

«Μας ανατέθηκε μία σοβαρή υπόθεση που έχει να κάνει με σχολικό εκφοβισμό, με σχολική βία εις βάρος ενός ανηλίκου, ενός μικρού μαθητή ο οποίος είναι σε γυμνάσιο του δήμου Αγρινίου. Θεωρούμε ως γραφείο και έχοντας την νομική εκπροσώπηση της μητέρας- η οποία ασκεί την επιμέλεια και την γονική μέριμνα- ότι είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Η βία ήταν συνεχής και απρόκλητη εις βάρος του ανηλίκου και έγινε από μία ομάδα μαθητών, οι οποίοι και όλοι μαζί συναίνεσαν στην πράξη αυτή. Είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα γιατί έχει να κάνει με ομάδα ανηλίκων εις βάρος ενός ανηλίκου. Ήδη έχει υποβληθεί έγκληση από την μεριά της ασκούσας την γονική μέριμνα και την επιμέλεια και υποβλήθηκε και συμπληρωματική μήνυση προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος ανηλίκων, η εισαγγελία το εξετάζει από την πλευρά της και θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Εκείνο που λέμε από την πλευρά μας είναι ότι δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί η σχολική βία εις βάρος του ανηλίκου αλλά βιντεοσκοπούνταν οι πράξεις βίας στο παιδί αυτό και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα ο νεαρός ανήλικος να υποστεί μία τεράστια βλάβη και η συμπεριφορά του σήμερα να μην είναι αυτή που πρέπει να είναι. Εκείνο το οποίο έχουμε να πούμε είναι ότι στεκόμαστε στο πλάι του παιδιού και θα προσπαθήσουμε να δούμε στην όλη κατεύθυνση για την βοήθεια του παιδιού.

Τα πιο σημαντικά