Αγόρασε με 2000 δολάρια αυτό το μπλε κοντέινερ ως το νέο του σπίτι. Ακούγεται τρελό αλλά δείτε το αποτέλεσμα…

8 Μαΐου, 2015 3:24 ΜΜ
More videos

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Με τις τιμές όμως να ανεβαίνουν ραγδαία είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί στρέφονται προς την τάση που ονομάζεται «Tiny House Movement»,  ώστε να γίνουν ιδιοκτήτες. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτά τα σπίτια είναι πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα σπίτια, ποικίλουν σε σχέδια και υλικά αν και ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι μέσω εμπορευματοκιβωτίων ή αλλιώς κοντέινερ.

Παρά το γεγονός πως εμφανισιακά δεν είναι ευχάριστα, με τη βοήθεια τον σχεδιαστών, των αρχιτεκτόνων και των πρόθυμων ιδιοκτητών μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργικές και όμορφες κατοικίες.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες μερικά από αυτά τα υπέροχα σπίτια.

Κατά μέσο όρο, ένα κοντέινερ πωλείται περίπου 1.000–2.000 δολάρια.

Αν και το κόστος για να προσαρμοστούν και να γίνουν κατοικήσιμα είναι σχετικά υψηλό, πολλοί θεωρούν πως εξακολουθεί να παραμένει μια πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τα παραδοσιακά κατασκευασμένα σπίτια.

Είναι αρκετά διαδεδομένα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, συνταξιούχους και νέους που μόλις αποφοίτησαν.

Η ζήτηση αυτών των σπιτιών είναι τόσο μεγάλη που κάθε χρόνο ανοίγουν δεκάδες επιχειρήσεις  που ειδικεύονται σε αυτά.

Η πόλη του Βανκούβερ είναι ιδιαίτερα θετική σχετικά με τη δημιουργία περισσότερων από αυτών των σπιτιών, ως μια προσιτή επιλογή για τους κατοίκους της.

Αν ένα μόνο κοντέινερ δεν είναι αρκετό, υπάρχει η επιλογή του σχεδιασμού ώστε να καλύπτει οποιεσδήποτε ανάγκες.

Τα εμπορευματοκιβώτια δεν είναι απλά κρύα κουτιά από χάλυβα αλλά μια ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει ο κάθε άνθρωπος το σπίτι της επιλογής του.

Αποτελούν τον σκελετό για τη δημιουργία του σπιτιού που ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες.

Η διευθύνων σύμβουλος Janice Abbott της εταιρίας «Atira Property» του Καναδά, παρομοιάζει τη δημιουργία τους σαν μια κατασκευή από τουβλάκια Lego.

Η συγκεκριμένη τεχνική, έχει υιοθετηθεί από διάφορες επιχειρήσεις.

Τα σπίτια αυτά, είναι κατασκευασμένα ώστε να προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε κλίμα. Τα πιο ακριβά μοντέλα μπορούν να  είναι και ανθεκτικά σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής.

Εξίσου σημαντικό είναι πως είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς αν δεν μετατρεπόντουσαν σε κατοικίες, είναι πιθανό να έμεναν αχρησιμοποίητα σε κάποιο σκουπιδότοπο.

Η μεταφορά τους είναι εύκολη μέσω πλοίου, φορτηγού ή σιδηροδρομικώς.

Θα ζούσατε ποτέ σε ένα τέτοιο σπίτι;

Tiny House Talk/Jetson Green/container-house
Ακολουθήστε μας στο facebook: