Αγοράκι με σπάνια θανατηφόρα ασθένεια κάνει τριάθλο για να παλέψει για την ζωή του

8 Απριλίου, 2017 5:14 ΜΜ
More videos

Ο Τζέικ Βέλλα είναι ένα 8χρονο αγόρι από τη Μάλτα, που πάσχει από μια θανατηφόρα ασθένεια και αγωνίζεται να μείνει ζωντανός, παίρνοντας μέρος στο τρίαθλο. Το 2015, ο Τζείκ διαγνώστηκε με την ασθένεια ROHHAD (ταχεία εκδήλωση παχυσαρκίας με απορρύθμιση του υποθαλάμου, υποαερισμό και αυτόνομη απορρύθμιση). Αυτή η ασθένεια προκαλεί αύξηση του βάρους του, παρά τις προσπάθειές του να τρώει υγιεινά και να ασκείται.

Η ασθένεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα και ελέγχει τις εκούσιες ενέργειες. Τα συμπτώματα ποικίλουν από βραδυκαρδία, υπερβολική εφίδρωση και αδυναμία συγκράτησης της φυσιολογικής ισορροπίας του νερού στο σώμα. Μόλις 100 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια.

Ο Τζέικ Βέλλα πάσχει από μια θανατηφόρα ορμονική ασθένεια.

Caters News Agency

Για να επιβιώσει και να παραμείνει όσο πιο υγιής γίνεται, ο Τζείκ αγωνίζεται στο τρίαθλο. Προπονείται με τον προπονητή του, Ματ Ατσοπάρντι. Παρά τα επικριτικά βλέμματα που δέχεται κατά καιρούς λόγω της κατάστασής του, ο Τζέικ ελπίζει να ακολουθήσει την επιτυχία των αδελφών Μπράουλι.

Αγωνίζεται στο τρίαθλο για να παραμείνει όσο πιο υγιής γίνεται.

Caters News Agency

Η Μαρούσκα, η μητέρα του Τζείκ, δήλωσε:

“Το τρίαθλο τον βοηθάει να παραμείνει σε φόρμα και ενεργός. Κάνει καλό στην υγεία του και του δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει άλλα παιδιά. Κάνει μια κανονική ζωή, πηγαίνει στο σχολείο, παίζει ντραμς, αλλά είναι πολύ προσεχτικός για να μην αρρωστήσει. Φοβόμαστε ότι ακόμα και μια απλή γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε άλλες περιπλοκές.”

“Προπονείται στον Σύλλογο νέων της Μάλτας 3 φορές την εβδομάδα και πραγματικά είναι σαν δεύτερη οικογένειά του. Όλοι οι άλλοι αθλητές και οι οικογένειές τους είναι πολύ υποστηρικτικοί με τον Τζέικ και είναι οι πρώτοι που τον χειροκροτούν, όταν φτάνει στην γραμμή του τερματισμού.”

Η ιστορία του Τζέικ έχει γνωρίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την υποστήριξή τους.

Caters News Agency

Ο προπονητής του Τζέικ υποστηρίζει:

“Είναι πολύ θετικός και παρακινημένος και είναι με διαφορά ο πιο αφοσιωμένος. Δεν χάνει καμία προπόνηση χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Ο Τζείκ είναι πολύ αγαπητός και κερδίζει αμέσως τους ανθρώπους. Είναι στενάχωρο και συγκινητικό να βλέπω αυτό που περνάει.”

“Βλέπω την οικογένειά του με συμπόνια και θαυμασμό – παρά τις δυσκολίες κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι ο Τζέικ θα έχει μια φυσιολογική ζωή.”

Ο Τζέικ προπονείται σκληρά με τον προπονητή του και είναι αποφασισμένος να μείνει όσο πιο ενεργητικός γίνεται.

“Ο Τζέικ ήταν πάντα μέρος της ομάδας και ακολουθούσε την ίδια προπόνηση. Φυσικά, είναι απαραίτητες κάποιες προσαρμογές, όπως το να σταματήσει για να πάει τουαλέτα ή να παρακολουθούμε τους χτύπους της καρδιάς του. Αλλά πάντα του λέω να μην αλλάξει, να συνεχίσει και να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας!”

Ακολουθήστε μας στο facebook: