Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διεθνήΑγοράκι γεννήθηκε χωρίς κοιλιακούς μύες

Αγοράκι γεννήθηκε χωρίς κοιλιακούς μύες

Η Irina Cretu από το Λονδίνο έμαθε πως ο αγέννητος γιος της ήταν πολύ πιθανό να γεννηθεί με προβλήματα υγείας Οι γιατροί της είχαν προτείνει μάλιστα να τερματίσει την εγκυμοσύνη.

Αλλά εκείνη ανυπομονούσε να αποκτήσει ένα παιδί και επειδή δεν μπορούσαν να της πουν ακριβώς ποιο θα ήταν το πρόβλημα, αποφάσισε να συνεχίσει με την εγκυμοσύνη και να δώσει μία ευκαιρία στο μωρό της.

b0cc3ea002d954f47ec048c329a2aa2c

Σοκαρίστηκε όμως όταν ο γιος της, Albert, γεννήθηκε με ακραία ζαρωμένο δέρμα, κυρίως στην περιοχή του στομαχιού. Είπε πως έμοιαζε περισσότερο με γέρο άντρα, παρά νεογέννητο μωρό.

Οι νοσοκόμες μετέφεραν τον Albert στην εντατική, όπου έμεινε για έναν μήνα. Τέσσερις μέρες μετά την γέννα, η Irina έμαθε τελικά την αιτία των προβλημάτων του γιου της.

4f7216f2ffa514ca5232ffa5360da9bd

Ο Albert διαγνώστηκε με το σύνδρομο της φουσκωμένης κοιλιάς, μία πολύ σπάνια διαταραχή που σημαίνει πως δεν έχει καθόλου κοιλιακούς μυες. Ωστόσο, η οικογένεια θα μάθαινε πολύ σύντομα πως αυτό το παράξενο σύνδρομο έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Εκτός από το ότι δεν έχει κοιλιακούς μυες, πάσχει από προβλήματα στα νεφρά και έχει γαστρεντερικές επιπλοκές.

«Το σύνδρομο αλλάζει πολύ γρήγορα. Την μία μέρα μπορεί να είναι εντελώς καλά και την επόμενη να είναι ετοιμοθάνατος,» είπε η Irina.

8c25fcaee950ac65f5f85e34cd937e9b

Ενώ ξεκίνησε να ψάχνει θεραπεία για το μωρό της, έμαθε πως η απαραίτητη επέμβαση γίνεται μόνο στις ΗΠΑ.

«Για την επέμβαση θα πάρουν μυς από τον μηρό του και θα τους μεταμοσχεύσουν στους κοιλιακούς του. Αυτό θα τον βοηθήσει με την πέψη, την αναπνευστική λειτουργία και ελπίζουμε και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.»

Τώρα, προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται για την επέμβαση και το ταξίδι. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της ή να κάνετε μία δωρεά, επισκεφτείτε την σελίδα της στο GoFundMe.

Τα πιο σημαντικά