Αγωνία στην Πάτρα: 4χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

7 Δεκεμβρίου, 20215:15 ΜΜ

Κρίσιμες είναι οι ώρες για ένα 4χρονο κοριτσάκι με εγκεφαλίτιδα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Νοσοκομείο του Πύρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 4ΧΡΟΝΟΥ

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ;

Η εγκεφαλίτιδα είναι λοιμώδης νόσος της εγκεφαλικής ουσίας και προκαλείται είτε από ιούς είτε από βακτήρια. Είναι πολύ σοβαρή νόσος και δύναται να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανακοπή, απώλεια μνήμης, δυσκολία στην ομιλία, απώλεια όρασης, κώμα, ακόμη και θάνατος.

Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας καταλήγουν μόνο με ήπια γριππώδη συμπτώματα ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, αν και σχετικά σπάνιες, μπορεί να αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή των ασθενών. Επειδή η εξέλιξη της κάθε μίας περίπτωσης εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό να πάρετε μια έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

-Έντονος πονοκέφαλος
-Πυρετός
-Υπνηλία
-Ναυτία
-Εμετός
-Σπασμοί
-Ευαισθησία στο φως
-Δυσκαμψία του αυχένα
-Δερματικά εξανθήματα
-Δυσκολία στην ομιλία
-Παραισθήσεις
-Κόπωση
-Απώλεια της όρεξης
-Ασταθές βάδισμα

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News