Αγωγός διαφυγής αποδεικνύεται σωτήριος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

28 Μαρτίου, 2018 7:37 ΜΜ
More videos

Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και οι άλλες περιπτώσεις όπου οι σκάλες είναι απρόσιτες, υπάρχει ένας αγωγός διαφυγής έκτακτης ανάγκης που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος.

Ο αγωγός διαφυγής Ίνγκστρομ, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί ως ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από φλεγόμενα κτήρια και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορεί η εφεύρεση να μην είναι καινούρια, αλλά φαίνεται αρκετά σημαντικό το να εγκατασταθεί ως μονάδα διαφυγής σε διάφορες κατασκευές.

Ο αγωγός διαφυγής γίνεται μια έξοδος κινδύνου όταν οι σκάλες δεν αποτελούν επιλογή.

 Ingstrom Escape Chutes

Μπορεί να εγκατασταθεί στον εξωτερικό χώρο ενός κτιρίου και αναπτύσσεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να είναι είτε μόνιμα είτε προσωρινά συνδεδεμένος στη δομή. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένος από πυρίμαχο υλικό και κρέμεται κάθετα. Έχει πλάτος 61 εκατοστά, αλλά μπορεί να επεκταθεί.

Η εταιρεία προσφέρει εκπαίδευση, ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν σωστά.

Ingstrom Escape Chutes

Ο αγωγός διαφυγής βρίσκεται συνήθως σε ορυχεία και παρόμοιες τοποθεσίες, αλλά έχει εγκατασταθεί και σε πολυώροφα κτίρια.

Για να χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει ο άνθρωπος να βάλει το σώμα του μέσα στον αγωγό.

Ingstrom Escape Chutes

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σπρώξει τα χέρια του ενάντια στον τοίχο καθώς γλιστρά προς τα κάτω στον αγωγό. Το ισχυρό και ελαστικό υλικό εξασφαλίζει ότι το άτομο δεν γλιστρά πολύ γρήγορα και δεν τραυματίζεται, ενώ προσπαθεί να βγει. Κάποιος που πηγαίνει προς τα κάτω, μετακινείται κατά μέσο όρο 3,6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο τρόπος με τον οποίο τεντώνεται ο αγωγός, επιτρέπει στους ανθρώπους να προσγειώνονται με ασφάλεια στα πόδια τους.

Ingstrom Escape Chutes

Μπορεί να βοηθήσει ώστε να διασωθούν περισσότερα από 375 άτομα σε λιγότερο από 20 λεπτά, ενώ μπορούν να διαφύγουν ως και 24 άνθρωποι στη στιγμή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς πως λειτουργεί:

Ακολουθήστε μας στο facebook: