Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΑγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη – «Θα κριθεί σκληρά από την Ιστορία»

Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη – «Θα κριθεί σκληρά από την Ιστορία»

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή με τις οποίες καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας, περιγράφοντας τον δημοσιογράφο αλλά και συναδέλφους του ως συμμορία και υπόκοσμο.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, «σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκτός του Μητσοτάκη, το Ελληνικό Δημόσιο είναι υπόλογο για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και γι αυτό θα κατατεθεί αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά προσωπικά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης και γι αυτό θα κατατεθεί αγωγή εναντίον του ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων.

»Επίσης για σωρεία παραβιάσεων που έλαβαν χώρα σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη θα ασκηθεί προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

»Ο Κώστας Βαξεβάνης τονίζει ότι «ο Μητσοτάκης θα κριθεί και μάλιστα σκληρά από την Ιστορία.

»Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που μέσω ομιλίας του στη Βουλή, αποκάλεσε δημοσιογράφους συμμορίτες κάνοντας ταυτόχρονα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

»Καταστρατήγησε κάθε έννοια τεκμηρίου αθωότητας και χρησιμοποίησε την ιδιότητα του πρωθυπουργού για να χτυπήσει έναν δημοσιογράφο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

»Πήρα όμως απόφαση να κριθεί και απ’ τα δικαστήρια».Τα πιο σημαντικά