Το άγνωστο ελληνικό φιόρδ που βρίσκεται σε ένα χωριό της Λακωνίας

1 Μαΐου, 2017 5:31 ΠΜ
More videos

Ελλάδα. Ενας τόπος με χίλια πρόσωπα. Ξεδιπλώνει μπροστά σε κάθε ταξιδιώτη της ένα μωσαϊκό τοπίων με ασυναγώνιστη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία, δημιουργώντας του τις καλύτερες αναμνήσεις.

Από άκρη σε άκρη, το μοναδικό κάλλος  της πατρίδας μας είναι ανεξάντλητο, αφού έχει πάντοτε ένα μικρό θησαυρό, έναν επίγειο παράδεισο να αποκαλύψει, όπως το άγνωστο αλλά πολύ εντυπωσιακό της φιορδ, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο.

Ο λόγος για το Γέρακα, ένα μικρό παραθαλάσσιο μεσαιωνικό χωριό, που αποτελείται από τρεις οικισμούς, το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Άγ. Ιωάννη και είναι χτισμένο μέσα σε ένα φιόρδ, στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας, 22 μόλις χλμ απόσταση από τη Μονεμβασιά.

Μια σπάνια εικόνα για την Ελλάδα, αφού κάτι ανάλογο θα μπορούσε κανείς να συναντήσει στη μακρινή Νορβηγία.

Τα φωτογραφικά κλικ επικεντρώνονται στο σκηνικό με τη χαρακτηριστική ηρεμία, την αυθεντική ομορφιά και το γραφικό λιμανάκι στο οποίο αγκυροβολούν σκάφη και ιστιοπλοϊκά.

Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και ψαροταβέρνες που δημιουργούν μια νησιώτικη εικόνα. Οργανώστε μια μίνι απόδραση μέχρι την Πελοπόννησο και απολαύστε μια εμπειρία στο ελληνικό φιόρδ που θα σας μείνει αξέχαστη!

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: