Η άγνωστη ιστορία της θρυλικής Λάσι: Τι απέγινε το κόλεϊ του ιστορικού σίριαλ

Οκτώβριος 21, 2017 3:14 ΜΜ
More videos

H «Λάσι» ήταν ένα σκυλί ράτσας κόλεϊ το οποίο πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά και αγαπήθηκε από τα παιδιά που την παρακολούθησαν τις περασμένες δεκαετίες.

Τα σκυλιά κόλεϊ έχουν καφεκίτρινο και λευκό τρίχωμα,  στενό και λεπτό κεφάλι και λεπτή και μυτερή μουσούδα. Έγιναν περιζήτητα κατοικίδια όταν το 1943 κυκλοφόρησε η ταινία «Λάσι γύρνα σπίτι». Στο πλευρό της «Λάσι» ήταν η νεαρή Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία έπαιζε την Πρισίλα.

H Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως Πρισίλα με τη Λάσι στην ταινία «Λάσι γύρνα σπίτι»

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Νίγκελ Κλαρκ, το σκυλί που ενέπνευσε τη Λάσι έζησε την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και έσωσε έναν επιζώντα κατά τη διάρκεια ενός ναυαγίου.

Ο Παλ ως Λάσι

Η σειρά «Λάσι»

Το 1954 η ιστορία της Λάσι μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με τη ομώνυμη σειρά, η οποία διήρκεσε 19 χρόνια. Αρχικά ήταν ασπρόμαυρη και μετά το 1965 τα επεισόδια έγιναν έγχρωμα. Το κάθε επεισόδιο διαρκούσε 30 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα προβλήθηκε πρώτη φορά το 1966 από την κρατική τηλεόραση.

Ο Παλ ήταν πάλι το σκυλί που ανέλαβε τον ρόλο της Λάσι και επέλεξε τον συμπρωταγωνιστή του. Οι παραγωγοί κατέληξαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρία παιδιά, τα οποία πέρασαν μια εβδομάδα παίζοντας με τον Παλ. Τελικά, ο Παλ ήρθε πιο κοντά με τον 11χρονο Τόμι Ρέτινγκ, ο οποίος κέρδισε τελικά τον ρόλο του Τζεφ Μίλερ.

Ο Παλ αποσύρθηκε μετά τς δύο πρώτες σεζόν και τον ρόλο ανέλαβε ο «γιος» του, ένα αρσενικό σκυλί τριών ετών το οποίο είχε εκπαιδευτεί από μικρή ηλικία. Ο Παλ πήγαινε στο γύρισμα καθημερινά. Οι υπεύθυνοι της σειράς του είχαν ένα κρεβάτι στην άκρη του πλατό και τον αποκαλούσαν «Ο ηλικιωμένος άντρας».

O ηθοποιός Τόμι Ρετιγκ με τη «Λάσι»

Πέθανε το 1958 σε ηλικία 18 ετών από φυσικά αίτια. Ο εκπαιδευτής του, Πολ Γουέδεργουοξ, στενοχωρήθηκε τόσο πολύ που ο γιος του είχε αναφέρει ότι πέρασε κατάθλιψη μετά τον θάνατο του.

Όπως είχε πει, δεν παρακολούθησε ποτέ ξανά την ταινία, «Λάσι γύρνα σπίτι».

Αν και η Λάσι υποτίθεται ότι ήταν θηλυκό, τα σκυλιά που την υποδύθηκαν ήταν αρσενικά, καθώς ήταν πιο εύκολο να εκπαιδευτούν και έδειχναν πιο όμορφα στον φακό.

Το σκυλί που κράτησε τον ρόλο της Λάσι τις περισσότερες σεζόν ήταν ο Μπέιμπι, «εγγονός» του Παλ, ο οποίος έπαιξε στη σειρά έξι χρόνια και πέθανε σε ηλικία 8 ετών.

Η σειρά «Λάσι» σταμάτησε να προβάλλεται το 1973. Τα επόμενα χρόνια  γυρίστηκαν διάφορα ριμέικ και το 2005 γυρίστηκε η ταινία «Λάσι γύρνα πίσω» με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ο Τουλ.

Ωστόσο, κανένα δεν επανέλαβε την επιτυχία της πρώτης σειράς.

Δείτε πως ξεκινούσε η σειρά «Λάσι»:

[mtx]

Ακολουθήστε μας στο facebook: