Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑγίου Πνεύματος σήμερα: Τι ισχύει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες

Αγίου Πνεύματος σήμερα: Τι ισχύει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος σήμερα Δευτέρα 24/6 δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες – Πώς λειτουργεί η αγορά. Ποια καταστήματα είναι κλειστά και ποια ανοιχτά. Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι αργία για δημοσίους υπαλλήλους και εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Ανοιχτά τα καταστήματα στην Αττική – Πού θα είναι κλειστά

Στην Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα, με αποφάσεις των τοπικών εμπορικών Συλλόγων, σε:

  • Κεντρική Μακεδονία
  • Ανατολική Μακεδονία
  • Θράκη
  • Πάτρα
  • Λαμία
  • Πρέβεζα

Πώς λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ

Κανονικά λειτουργούν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα περισσότερα σούπερ μάρκετ ανά τη χώρα. Το ωράριό τους είναι 08:00 με 21:00.

Ωστόσο η αλυσίδα Μασούτης θα κρατήσει κλειστά τα υποκαταστήματά της σε:

Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Άρτα, Χαλκίδα.

Κανονικά φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα

Δεν υπάρχουν αλλαγές στη λειτουργία της υπόλοιπης αγοράς. Τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και οι φούρνοι λειτουργούν με το σύνηθες ωράριό τους για Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις λαϊκές αγορές.

Τα πιο σημαντικά