Άγιος Παντελεήμονας: Εικόνες ντροπής – Πήγαν να κάνουν έξωση σε ανάπηρη γυναίκα

24 Φεβρουαρίου, 20237:17 ΜΜ
More videos

Οι γείτονες και οι αλληλέγγυοι απέτρεψαν άλλη μία απόπειρα έξωσης οικογένειας από το σπίτι της, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τον δικαστικό κλητήρα επιχείρησαν να πετάξουν έξω από το σπίτι της μια 50χρονη ανάπηρη γυναίκα, στον Άγιο Παντελεήμονα, στη συμβολή των οδών Αντιοχείας 20 και Ιθάκης.  Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους στο χώρο, έξω από την οικία μαζεύτηκε κόσμος προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους ιδιοκτήτες.

Όπως μεταδίδει το 902.gr, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδια της γυναίκας, η οποία είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και είχε αδυναμία αποπληρωμής. Το δάνειο πέρασε σε fund και όταν η γυναίκα πήρε την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 300 ευρώ ζήτησε να γίνει διακανονισμός. Όμως ποτέ δεν έλαβε απάντηση, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να την πετάξουν έξω από το σπίτι της.

Οργή προκαλεί και το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις μάζεψαν τα φάρμακα της γυναίκας και τα έβγαλαν έξω από το διαμέρισμα.

Η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε πώς προσπάθησαν να την διώξουν από το ίδιο της το σπίτι.

«Μου είπαν “σε 5 λεπτά ετοιμάσου, φεύγεις. Τελείωνε, μας καθυστερείς”. Μου λένε “σήκω, θα πας σε γηροκομείο”. Εσύ τι μάνα σου σε γηροκομείο θα την πήγαινες; 50 χρονών είμαι, δεν είμαι γριά. Επειδή αρρώστησα; Από αυτούς αρρώστησα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News