Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΆγιος Δημήτριος – Επικήρυξαν τον δολοφόνο του Ζαχαρία

Άγιος Δημήτριος – Επικήρυξαν τον δολοφόνο του Ζαχαρία

Μεγάλη κινητοποίηση των φιλοζωικών σωματείων έχει προκαλέσει η κτηνωδία που έγινε στον Άγιο Δημήτριο, με θύμα τον Ζαχαρία, ένα γατάκι τριών μηνών. Ο Ζαχαρίας βρέθηκε κρεμασμένος σε αυτοσχέδια θηλιά που παραπέμπει σε μέθοδο εγκλωβισμού πουλιών την οποία χρησιμοποιούν λαθροθήρες. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου παρακαλεί θερμά όποιον γνωρίζει οτιδήποτε μη διστάσει (ακόμα και ανώνυμα) να επικοινωνήσει με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, Γιάννη Παναγόπουλο στο τηλέφωνο 697 7700300 ή μέσω μηνύματος στο email [email protected].

  • Να τονίσουμε ότι για τον δράστη της κακουργηματικής αυτής πράξης προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και διοικητικό πρόστιμο από 30.000€ έως 50.000€ (άρθρα 24 παρ. 1 περ. β, 34 και 35 του Ν. 4830/2021. Στο μεταξύ το φιλοζωικό σωματείο των νοτίων προαστίων SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece, επικήρυξε τον δολοφόνο του Ζαχαρία.

Το γατάκι είχε χαθεί από την ελεγχόμενη αποικία που το φρόντιζαν οι εθελοντές του Προστατεύω & Φροντίζω – Δίκτυο Ζωόφιλων Αγ. Δημητρίου, και τελικά βρέθηκε η σωρός του να κρέμεται από αυτοσχέδια κατασκευή κάποιου με αχαλίνωτη φαντασία σε ο,τι αφορά το βασανισμό και το θάνατο….

Τα πιο σημαντικά