Αγία Σοφία: Σε μαύρα χάλια μετά την απόφαση Ερντογάν να γίνει τζαμί

29 Μαΐου, 20211:58 ΠΜ
More videos

Σε “μαύρα χάλια” έχει περιέλθει η Αγία Σοφία μόλις έναν χρόνο μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τη μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί. Και αυτό δεν προκύπτει από δημοσίευμα του ξένου ή εγχώριου Τύπου, αλλά από καταγγελίες των ίδιων των Τούρκων πολιτών στα social media, όπου αναρτούν και φωτογραφίες εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα βλέπουν στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Οι χρήστες των social media στη γείτονα επί της ουσίας «αδειάζουν» τον Ερντογάν που είχε υποσχεθεί πως η Αγιά Σοφιά θα προστατευθεί καλύτερα από τη στιγμή που έγινε τέμενος. Οι εικόνες που αναρτώνται στο Twitter είναι αποκαρδιωτικές. Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του Τούρκου προέδρου, η κατάσταση στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς προκαλεί Η αυτοκρατορική πύλη που μετρά ιστορία 1.500 ετών έχει καταστραφεί, υπάρχει βρώμα πάνω στο ντουλάπι που βάζουν τα παπούτσια τους πριν την προσευχή ενώ καλώδια κρέμονται πάνω από την πόρτα της εισόδου.

Εγκαταλελειμμένη δείχνει η συσκευή μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας, ενώ η προχειρότητα φαίνεται στις οδηγίες με… κάκιστα αγγλικά που υπάρχουν. Θλίψη και από τις παρατημένες σκούπες που βρίσκονται όπου να ‘ναι, αντί να είναι επιμελώς στην αποθήκη.Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News