Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
διάφοραΑγία Ελένη: Ενα άγνωστο πανέμορφο νησί στη μέση του πουθενά!

Αγία Ελένη: Ενα άγνωστο πανέμορφο νησί στη μέση του πουθενά!

Αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για όλους όσοι θέλουν να ξεφύγουν από όλους και από όλα.

Μακριά από τους εξοντωτικούς καθημερινούς ρυθμούς και τις έγνοιες. Το νησί της Αγίας Ελένης είναι πραγματικά μια… κουκκίδα στον ωκεανό, αλλά συνιστά έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Για πολλούς λόγους.

Στο νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Αφρική, θα ξεχάσετε πολλά, όπως τις πιστωτικές κάρτες, αφού κανένα μαγαζί δεν τις δέχεται, ενώ όποιος αποφασίσει να το επισκεφθεί θα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με υπομονή και με χρήματα.

Με υπομονή γιατί το νησί είναι προσβάσιμο μόνο από θαλάσσης, άρα για να φθάσει κανείς εκεί θα πρέπει, στην καλύτερη περίπτωση, να κάνει ένα πενθήμερο ταξίδι με καράβι από το Κέιπ Τάουν.

Επίσης, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με χρήματα, αφού στο νησί δεν υπάρχει κανένα ΑΤΜ και, όπως προαναφέρθηκε, κανένα κατάστημα δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες.

Στο νησί όπου εξορίστηκε ο Ναπολέοντας υπάρχουν άπειροι καθεδρικοί ναοί τους οποίους πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς, η φύση είναι πανέμορφη, η πόλη ιδιαίτερη, ενώ εκεί ζει και ο Τζόναθαν, η χελώνα που θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο. Μια από τις… διαδρομές που αξίζει να κάνει κανείς στο νησί είναι η ανάβαση ή η κατάβαση της σκάλας του Ιακώβ με τα 699 σκαλιά, της οποίας η βάση είναι στην πρωτεύουσα Τζέιμς τάουν και η κορυφή στο λόφο που την περιβάλει. Η θέα κόβει την ανάσα.

agia eleni 1agia eleni 2agia eleni 3agia eleni 4agia eleni 5agia eleni 6agia eleni 7agia eleni 7 1agia eleni 8agia eleni 9agia eleni 10agia eleni 11agia eleni 12agia eleni 13agia eleni 14agia eleni 15agia eleni 16agia eleni 17agia eleni 18

iefimerida.gr

Τα πιο σημαντικά