Αγγλία: Καταργούν τα αναλογικά ρολόγια από τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν τα καταλαβαίνουν

Απρίλιος 27, 2018 12:49 ΠΜ
More videos

Είναι οι νέοι άνθρωποι εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά αναλογικά ρολόγια όπως ήταν για παράδειγμα οι γονείς τους; Μάλλον όχι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κάποιοι δάσκαλοι στη Βρετανία, οι οποίοι προτείνουν να εγκατασταθούν ψηφιακά ρολόγια μέσα στις τάξεις ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν την ώρα αφού νιώθουν καλύτερα με αυτά.

Ως εκ τούτου, τα σχολεία θα διευκόλυναν πολύ περισσότερο τους νέους αν τους παρείχαν ψηφιακά ρολόγια κυρίως την περίοδο των εξετάσεων τους.

«Για τους ενήλικες μπορεί να θεωρείται δευτερεύουσα η χρήση ενός τέτοιου ρολογιού», δήλωσε ο Malcolm Trobe, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ένωσης διευθυντών ASCL. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι έφηβοι νιώθουν πιο άνετα όταν βλέπουν την ώρα στο κινητό ή τον υπολογιστή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπειρογνωμόνων, οι μαθητές αποδίδουν καλύτερα ακόμα και σε τεστ που μπορεί να γράψουν ενώ ο χρόνος τρέχει αντίστροφα σε ένα ψηφιακό ρολόι.

Για παράδειγμα, αν οι μαθητές έπρεπε να απαντήσουν σε μια ερώτηση και είχαν χρόνο 15 λεπτών, θα τους ήταν πιο εύκολο να κοιτάξουν ένα ρολόι σε ψηφιακή μορφή.

Η καθηγήτρια αγγλικών, κ. Keenan σημείωσε πως δεν ισχύει πως όλοι οι μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν την ώρα από αναλογικά ρολόγια αλλά οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε αυτή τη φάση, επειδή έχουν συνηθίσει κάπως αλλιώς.

«Για την ψηφιακή γενιά, τα αναλογικά ρολόγια είναι απλά ένας αναχρονισμός», είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από BBC)

Ακολουθήστε μας στο facebook: