Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑγγελική Νικολούλη: Ποια είναι η ψυχολόγος που «σκλάβωσε» το twitter - Τι...

Αγγελική Νικολούλη: Ποια είναι η ψυχολόγος που «σκλάβωσε» το twitter – Τι είπε για την 33χρονη μητέρα

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και προχθές η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης του και του twitter, με το hashtag #fosstotounel να είναι τέταρτο παγκοσμίως στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Η εκπομπή ασχολείται με την υπόθεση της Πάτρας, που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ και προβληματίζει την ελληνική κοινωνία, ως εκ τούτου είναι λογικό να τραβά τα βλέμματα και το ενδιαφέρον.

Εγκωμιαστικά σχόλια έλαβε η Ναταλί Βέλτση, η ψυχολόγος που συμμετείχε στο πάνελ της Αγγελικής Νικολούλη και κέρδισε τις εντυπώσεις με όσα έλεγε. Δεν έδειξε να μασάει τα λόγια της, θέτοντας προβληματισμούς για τη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας των παιδιών και για τις πτυχές της υπόθεσης που επαφίονται στο αντικείμενό της.

Οι χρήστες του twitter την αποθέωσαν, ζητώντας εμμέσως από την Αγγελική Νικολούλη να την ξανακαλέσει στο πάνελ της εκπομπής.

Ναταλί Βέλτση: Ποια είναι η ψυχολόγος

Η Ναταλί Bέλτση σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 2003-2007 και στη συνέχεια ακολούθησε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,

Το 2008 και ύστερα από γραπτές εξετάσεις, έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας από όπου και απέκτησε την ειδικότητα της Νευροψυχολόγου.

955d2a548d784e4f9d72ef4e79d77cca

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος εκπόνησε την μεταπτυχιακή της ερευνητική εργασία η οποία είχε θέμα “Η προσοχή και η σχέση της με την αναγνώριση των συναισθημάτων μέσω των εκφράσεων του προσώπου”. Επίσης, το ίδιο έτος ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, (Greek Association of Cognitive and Behavioural Psychotherapies) το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική και κλινική εκπαίδευση καθώς και ανάληψη περιστατικών υπό εποπτεία.

Το 2019 εκπαιδεύτηκε στην Θεραπεία Σχημάτων στην Αμερική στο Cognitive Therapy Center of New Jersey and the New Jersey Institute for Schema Therapy δίπλα στον Jefrey Joung, ιδρυτή της θεραπείας σχημάτων και την Wendy Behary από όπου και έλαβε το Advanced Training Certification στην θεραπεία σχημάτων.

Ως εκ τούτου είναι μέλος του International society of schema therapy-ISST. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α, ως Ψυχολόγος καθώς και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως Νευροψυχολόγος.

Εθελοντικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της επί τρία συναπτά έτη στο Μ.Κ.Ο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και συγκεκριμένα στην Παιδογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Α.ΧΕ.Π.Α. Από τον Νοέμβριο το 2010 ξεκίνησε να δουλεύει ιδιωτικά στο γραφείο μου στη Θεσσαλονίκη ενώ 3 χρόνια αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει στην Αθήνα στην οδό Λεωφόρος Κηφισίας 5. Τέλος, είναι νόμιμη ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υπ’ αριθμό 343/13-11-2007.

f7f1acad8347405eae1893847b6bc5f8

Επίσης, το ίδιο έτος ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη γνωστική – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, (Greek Association of Cognitive and Behavioural Psychotherapies, το οποίο περιλαμβανει θεωρητική και κλινική εκπαίδευση καθώς και ανάληψη περιστατικών υπό εποπτεία. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α, ως ψυχολόγος καθώς και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως νευροψυχολόγος

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αlzheimer, καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Γνωσιακής, Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Εθελοντικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της επί τρία συναπτά έτη στο Μ.Κ.Ο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και συγκεκριμένα στην Παιδογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Α.ΧΕ.Π.Α Η Ναταλί Βέλτση είναι νόμιμη ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη.

Τα πιο σημαντικά