Αγαπητοί δάσκαλοι και γονείς σταματήστε να ντύνετε ανάρμοστα τα παιδιά στις σχολές χορού

7 Οκτωβρίου, 20174:21 ΜΜ

Αγαπητοί δάσκαλοι χορού,

Θα πρέπει να σταματήσετε να βγάζετε τα παιδιά να χορέψουν μόνο με τα εσώρουχα τους. Μπορεί να έχετε βάλει λίγα διακοσμητικά επάνω τους, αλλά ας το παραδεχτούμε το εσώρουχο είναι εσώρουχο και δεν μπορεί κανείς να το κρύψει. Και εσείς οι γονείς, δεν θα πρέπει να επιτρέψετε κάτι τέτοιο.

Πάω σε διάφορες παραστάσεις χορού και νιώθω αρκετά ενοχλημένη. Σίγουρα δεν πρέπει να είμαι η μόνη που νομίζει ότι είναι ακατάλληλο να φοράνε τα παιδιά τα εσώρουχα τους, επάνω στη σκηνή. Κάνω λάθος;

Μπορεί να αναρωτιέστε με ποιά ιδιότητα έχω τέτοια γνώμη, οπότε θα σας πω μερικά πράγματα για εμένα:

  • Ασχολούμαι με το χορό είτε σαν μαθήτρια, είτε σαν δασκάλα από το 1983.
  • Η κόρη μου ξεκίνησε μπαλέτο και όταν εθίστηκε στο χορό, αποφάσισα να κάνω μαθήματα μαζί της.
  • Δημιούργησα ένα πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με θέμα τις τέχνες και το χορό.

Οπότε θεωρώ ότι καταλαβαίνετε, πως μπορώ να εκφράσω γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέω έντονα τη γνώμη μου και στο παρελθόν έχω μιλήσει και με έχουν θεωρήσει χαζή ή οπισθοδρομική γι αυτό.

Δεν είμαι αγενής. Αν με ξέρεις τότε θα γνωρίζεις ότι έχω αρκετά ανοιχτόμυαλες ιδέες, ειδικά στο θέμα των τεχνών. Με τα χρόνια όμως, βλέπω τις στολές χορού των παιδιών να είναι ολοένα και πιο μικρές, σε σημείο που έχουν εξαφανιστεί. Έχουν πια αντικατασταθεί από κοντά «καυτά» σορτσάκια και όταν βρίσκονται στη σκηνή, μπορεί κάποιος να δεί πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν σε ένα παιδί. Με ενοχλεί να βλέπω αυτό το ντύσιμο σε παιδιά 8 ετών ή σε εφήβους.

Ίσως οι δασκάλες χορού να ντύνουν τους μαθητές τους με σκοπό να μοιάζουν σε ήρωες διαφόρων μουσικών βιντεοκλίπ. Για παράδειγμα:

hgjghj

Η Misty Copeland είναι ντυμένη με αυτό τον τρόπο για την συγκεκριμένη διαφήμιση, αλλά αρχικά είναι διάσημη χορεύτρια και δεύτερον είναι ενήλικη. Η φωτογραφία της έχει τραβηχτεί σε ένα χώρο πρόβας και όχι μπροστά σε κοινό.

Στο δεύτερο όμως παράδειγμα:

maxresdefault

Θα μπορούσα να μιλήσω ατελείωτες ώρες για τα κοριτσάκια που είναι 6 ετών και πριν λίγα χρόνια χόρεψαν διάφορα τραγούδια, ντυμένα με αυτό τον τρόπο. Το βίντεο είχε γίνει viral στο ίντερνετ και το θέμα πήρε διαστάσεις σε διάφορες εκπομπές. Επικεντρώνομαι όμως μόνο στα κοστούμια.

Έχω δεί πάρα πολλά σε διάφορους καταλόγους για διαγωνισμούς και παραστάσεις:

fghfgh

Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Είναι σχεδόν γυμνή. Είναι όμως επαγγελματίας μοντέλο, βρίσκεται σε χώρο πρόβας, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της και ο κατάλογος θεωρεί αυτό το κομμάτι «αθλητικό» και ιδανικό για χορό, yoga, pilates κτλ. Είναι σημαντικό για τους χορευτές να μπορούν να δούν το σώμα τους, ώστε να μπορούν να ελέγξουν καλύτερα τις κινήσεις τους. Το μάθημα στην αίθουσα είναι το ένα σκέλος, το άλλο αφορά την παράσταση μπροστά σε κόσμο και εκεί δυστυχώς δεν συμφωνώ.

Αυτή η τάση ξεκίνησε όταν οι χορευτές σταμάτησαν να φοράνε κολάν. Τουλάχιστον τα κολάν κάλυπταν και κάτι. Κάθισα πρόσφατα δίπλα σε ένα κύριο σε μια παράσταση και μου είπε ότι δεν μπορούσε να βλέπει τα παιδιά ντυμένα έτσι. Μου είπε ότι ένιωθε άβολα γι αυτό το λόγο διάβαζε ειδήσεις στο κινητό του, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Η κόρη του είναι μόνο 7 ετών και αν συνεχίσει με αυτό το πρότυπο, στα εφηβικά της χρόνια θα θέλει στρίνγκ και ζαρτιέρες.

Πίστευα ότι τα κοστούμια θα έπρεπε να τονίζουν ένα χορό και να διηγούνται την εξέλιξη της παράστασης. Πρόσφατα όμως είδα 25 έφηβα κορίτσια, να χορεύουν με το μπικίνι τους σε μια σχολική παράσταση. Ποιά ιστορία μπορεί να ήθελαν να διηγηθούν; Ίσως η δασκάλα χορού που τους τα διάλεξε, να τις εκπαιδεύει για στριπτίζ μια μέρα. Δεν έχω τίποτα ενάντια στις γυναίκες που κάνουν, αλλά θέλω να είναι πάνω από 21 ετών, σε μια σχολική παράσταση δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει η ιδέα.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που χορεύουν δημόσια με πολύ λίγα ρούχα, τα οποία τους βοηθούν στην κίνηση και την ταχύτητα τους. Φυσικά οι καθηγητές χορού πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι στολές δεν θα εμποδίζουν όσους χορεύουν. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή στις ηλικίες όπου αρμόζουν τα συγκεκριμένα ρούχα και νομίζω ότι οι σχολές, την έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Οπότε λοιπόν αγαπητοί δάσκαλοι ελπίζω να ξανασκεφτείτε τις επιλογές σας σε κοστούμια και όλοι εσείς οι γονείς μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα την αντίθεσή σας, χωρίς να διστάζετε. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να ακούγομαι χαζή, αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο.

[singleparent] [foreverymom]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News