Αγ. Παντελεήμονας: Η φρίκη που ζούσαν τα 3 αδερφάκια – Έτρωγαν ξύλο και ζητιάνευαν – Μαρτυρίες σοκ

8 Απριλίου, 2022 1:36 ΠΜ
More videos

Σοκ και φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις του πατέρα των ανήλικων παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και δυο κατοίκων της πολυκατοικίας και της περιοχής. Οι καταθέσεις και των τριών μαρτύρων κάνουν λόγο για τις τραγικές συνθήκες που ζούσαν τα άρια ανήλικα παιδιά στο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και την στάση της μητέρας που τα κακοποιούσε συστηματικά.

ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Λίγο μετά μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου στο αστυνομικό τμήμα προσήλθε ο πατέρας των δύο εκ των τριών παιδιών που έχει αποκτήσει με την εν διαστάσει σύζυγό του, καθώς άλλο ένα παιδί έχει φέρει στη ζωή με πρώην σύντροφό της αναφέρει το newsit.gr

Ο πατέρας των δύο παιδιών και ναυτικός στο επάγγελμα είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα το Μάρτιο του 2021. Μπάρκαρε με το καράβι στο οποίο εργάζονταν κι όταν γύρισε και πήγε στο σπίτι του δέχτηκε μέσα σε αυτό την επίθεση από τη σύζυγό του και τον σύντροφο της, οι οποίοι τον χτύπησαν.
Ένα μήνα αργότερα ο πατέρας μετέβη και πάλι στην οικεία του, όπου η εν διαστάσει σύζυγός του, του επιτέθηκε και του απαγόρευσε να έχει επαφές με τα παιδιά του. Ο 50χρόνος πατέρας τότε δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιο γνωστό κάτοικο της περιοχής όπου του ανέφερε ότι τα παιδιά ζουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους.

Του είπε ότι εντός του διαμερίσματος υπήρχαν ποντίκια και κατσαρίδες κι ότι τα ανήλικα φέρουν δαγκώματα από έντομα στο σώμα τους Μάλιστα η εν διαστάσει σύζυγος του χρησιμοποιούσε τα παιδιά για να ζητιανεύει, ενώ έδινε στα παιδιά να τρώνε αντίδωρα και φανουρόπιτες που έβρισκαν έξω από την εκκλησία της περιοχής στο Μοναστηράκι.

«ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ» ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΟΙΚΟΣ

Παράλληλα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα κατέθεσε και κάτοικος της πολυκατοικίας ο οποίος επιβεβαίωσε τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος του πατέρα ενώ κατέθεσε ότι συλληφθείσα στοιβάζει στο μπαλκόνι τα σκουπίδια της οικίας ή τα πέταγε από τον 3ο όροφο.

Από το διαμέρισμα έβγαιναν διαρκώς κατσαρίδες, ενώ κάθε φορά που πήγαινε στο διαμέρισμα για να μιλήσουν η μητέρα τον έδιωχνε αποκαλώντας τον «ρουφιάνο που θέλει να της κλέψει τα παιδιά».

Παράλληλα άλλοι κάτοικοι ανέφεραν ότι η 30χρονη μαζί με το σύντροφό της έβγαιναν τα βράδια και άφησαν μόνα τους τα μικρά παιδιά στο σπίτι.

«ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΑΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ»

Μια ακόμα γυναίκα που κατέθεσε στο Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα ανέφερε ότι γνώριζε την μητέρα των τριών παιδιά από την εκκλησία της Παναγίας Γρηγορούσας στο Μοναστηράκι και την είχε δει να πουλάει εικόνες ενώ τα ανήλικα ζητιάνευαν. Μάλιστα η συγκεκριμένη γυναίκα επισκέφτηκε τη 30χρονη στο διαμέρισμα της οδού Αλκιβιάδη και διαπίστωσε κατσαρίδες που ανέβαιναν σαν έντομα στα πόδια της, ακόμα και στο υπνοδωμάτιο των παιδιών αλλά και στα πιάτα που έτρωγαν τα μικρά παιδιά.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Μία ακόμη φρικτή περίπτωση παραμέλησης-κακοποίησης με θύματα τρία μικρά Παιδιά στην Αθήνα που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από ανώνυμες αναφορές που δέχθηκε στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056.

Τρία μικρά παιδιά που από την πρώτη αναφορά που έλαβε ο Οργανισμός πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να απομακρυνθούν τελικά από το κακοποιητικό τους περιβάλλον.

https://twitter.com/hamogelo/status/1512013203122921475

Παρακάτω θα βρείτε το σχετικό ιστορικό:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από δύο ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε μια οικογένεια με τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Όπως ανέφεραν υπήρχαν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα οποία η μητέρα επιτίθεται στον πατέρα φραστικά και σωματικά και τον έδιωχνε βίαια από το σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα περιστατικά συνέβαιναν ενώπιων των παιδιών. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα στο σπίτι και δε έβγαιναν ποτέ έξω.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαβίβασε την ανώνυμη αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία ανηλίκων.

Στις 7 Απριλίου 2022 το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε τη συνδρομή του καθώς τα τρία Παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Το τμήμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η ασφαλή μεταφορά των τριών Παιδιών. Άμεσα άνθρωποι του Οργανισμού βρέθηκαν δίπλα στα Παιδιά για να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλας, κατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους. Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των Παιδιών οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι τα παιδιά επαιτούσαν στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές

«Το Χαμόγελο το Παιδιού» θα παραμείνει με τους ανθρώπους του δίπλα τους για όσο χρειαστούν