Αυτός ο τιρκουάζ παράδεισος είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

7 Μαΐου, 20173:16 ΠΜ
More videos

Ο απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μια ανάσα από την πόλη της Αθήνας. Αυτοί είναι οι υπέροχοι Πεταλιοί της Εύβοιας. Τούρκος πασάς έστελνε εκεί το χαρέμι του για διακοπές.

Μια παραδεισένια γειτονιά 10 μικρών νησιών, που εκτείνεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι. Οι Πεταλιοί αποτελούν μια ανάσα δροσιάς που ενδείκνυται για μια σύντομη απόδραση, αφού βρίσκονται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα.

Όντας από τα πρώτα νησιά που αγόρασαν ιδιώτες στην Ελλάδα, οι Πεταλιοί αποτελούσαν πάντοτε πόλο έλξης για μεγιστάνες και εκπροσώπους του διεθνούς jet set. Σήμερα, τα νησάκια είναι ακατοίκητα, και μόλις τρία φιλοξενούν οικίες των τυχερών που τα έχουν αποκτήσει.
Στο δεύτερο σε μέγεθος νησί δεσπόζει το λευκό αρχοντικό της οικογένειας Εμπειρίκου, ενώ απέναντι από το αρχοντικό κυριαρχεί η βίλα του Καρνέση.

Η Μαρία Κάλλας διέθετε στο μεγαλύτερο από τα νησιά, γνωστό ως Μεγάλο Πετάλι, το δικό της καλοκαιρινό κατάλυμα, ενώ σταρ της εποχής όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και η Γκρέτα Γκάρμπο αλλά και πολιτικοί όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πέρασαν εκεί κάποια από τα καλοκαίρια της ζωής τους.

Παρακάτω, η μαγευτική πτήση πάνω από τον παράδεισο του Νοτίου Ευβοϊκού:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News