Αυτός ο πατέρας ταξίδεψε μόνος του με την κόρη του και μοιράζεται τα συμπεράσματά του.

10 Οκτωβρίου, 2016 3:57 ΜΜ
More videos

Κάποια στιγμή τον προηγούμενο χρόνο βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο από την δουλειά μου.

Η κόρη μου τότε ήταν περίπου 2 ετών και παρατήρησα, ότι η ευαισθητοποίηση της για τον κόσμο την έκανε πιο έξυπνη. Έτσι, αποφάσισα, ότι ο καλύτερος τρόπος για να την βοηθήσω, ήταν να της δείξω μόνος μου τον κόσμο.

1mvgms3ljlham8wjfr7cypw

Όταν είδα, ότι είχα ένα κενό 8 ημερών, έκλεισα εισιτήρια για την επόμενη κιόλας μέρα, την παραμονή των Χριστουγέννων.

1

Η μαμά δεν ήρθε μαζί μας, γιατί έπρεπε να δουλέψει. Οπότε, ήταν μια καλή ευκαιρία για μια περιπέτεια πατέρα- κόρης.

Οι κανόνες ήταν απλοί:

  • Ήθελα όλα να είναι φυσιολογικά. Έτσι, έκανα κράτηση δωματίου μια μέρα πριν για να διατηρείται η αίσθηση του αυθορμητισμού.
  • Ήθελα να αποφύγω τις μεγάλες πόλεις, καθώς ήθελα να περάσω χρόνο με την κόρη μου και όχι να πάμε στους συνηθισμένους τουριστικούς προορισμούς.
  • Ορκίστηκα να έχω ανοιχτό μυαλό και να επιτρέψω στην μικρή μου να καθορίσει εκείνη το πως θα κινηθεί το ταξίδι μας.

Με λίγα λόγια, πιστεύω, ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μου και σίγουρα έμεινε αξέχαστο στην κόρη μου.

Τελικά, καταλήξαμε να κάνουμε ποδήλατο στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν, να περνάμε χρόνο με μικρά ζώα στους ζωολογικούς κήπους, να κάνουμε βόλτες με τις βάρκες των ψαράδων, να κυνηγάμε τρένα και να σκαρφαλώνουμε λόφους.

2

Τι έμαθα από αυτό το ταξίδι:

Τα μικρά παιδιά έχουν εξελιγμένες μεθόδους επικοινωνίας.

Είναι πιο έξυπνα και καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από όσο αρχικά πίστευα. Κατάλαβα, ότι μπορούσα να επικοινωνήσω πολύ καλύτερα με την κόρη μου, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των ενηλίκων και τη λογική. Αφού καταλάβαμε και οι δυο μας, ότι είμαστε μια ομάδα που εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, τότε βελτιώθηκε η κατάσταση μεταξύ μας.

3

Οι περισσότεροι φόβοι ήταν αβάσιμοι.

Όταν ανέφερα σε φίλους και συγγενείς τα σχέδιά μου για αυτό το ταξίδι, όλοι μου έκαναν ερωτήσεις, όπως “Μα πως θα κοιμάται το μεσημέρι”, “Το παιδί χρειάζεται την μητέρα του” και “Είναι φυσιολογικό αυτό;” Όλοι αυτοί οι φόβοι είναι βάσιμοι, αλλά μερικές φορές πρέπει να κάνουμε ένα μικρό άλμα  για να αποκτήσουμε ενδιαφέρουσες εμπειρίες ζωής.

4

Είναι καλύτερο για τον κόσμο να επικεντρωθεί γύρω από τους γονείς και όχι γύρω από τα παιδιά.

Στην Ασία υπάρχει η τάση οι γονείς να κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Στο Πεκίνο, οι γονείς θυσιάζονται για τα παιδιά τους και έχω δει πολλά παιδιά να γίνονται κακομαθημένα. Δεν μπορώ να βλέπω παιδιά 3 ή 5 ετών να χτυπούν τους γονείς ή τους παππούδες τους δημόσια και σίγουρα δεν θέλω το παιδί μου να γίνει έτσι. Η εναλλαγή περιβάλλοντος και οι καινούργιες εμπειρίες την βοηθούν να προσαρμόζεται εύκολα σε καινούργια περιβάλλοντα.

5

Είναι μια καταπληκτική εμπειρία για τον πατέρα.

Η κόρη μου είναι περισσότερο δεμένη με την μητέρα της, έτσι με αυτό το ταξίδι είχα την ευκαιρία να γίνω γονιός πλήρους απασχόλησης, χωρίς περισπασμούς.

6

Εκτιμάς τον σύντροφό σου πολύ περισσότερο.

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως τα βγάζουν πέρα οι μαμάδες και τώρα τις εκτιμώ πολύ περισσότερο. Σύζυγοι και μητέρες, αν θέλετε να καταλάβει ο σύντροφός σας πως αισθάνεστε, πείστε τον σύντροφό σας να πάει ένα ταξίδι μόνος του με το παιδί σας.

7

Χτίζει μια δυνατή φιλία.

Η κόρη μου και εγώ είχαμε μια πολύ υγιή σχέση πριν από το ταξίδι, αλλά τώρα εκτιμάμε πολύ περισσότερο ο ένας τον άλλον. Μετά το ταξίδι, νιώθω, ότι έχουμε κοινές αναμνήσεις και εμπειρίες, γεγονός που μα έχει φέρει πιο κοντά.

Stephen Chow

Ακολουθήστε μας στο facebook: