Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
διάφοραΑυτός ο υπάλληλος της Google βρήκε έναν τρόπο για να εξοικονομεί το...

Αυτός ο υπάλληλος της Google βρήκε έναν τρόπο για να εξοικονομεί το 99% του μισθού του!

Ο Brandon εργάζεται ως software engineer στην Google και παίρνει έναν ικανοποιητικό μισθό, ωστόσο μέχρι πρόσφατα ξόδευε 2.000 δολάρια τον μήνα για το ενοίκιο του διαμερίσματος όπου έμενε. Αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει σε μια δραστική αλλαγή…

Ξοδεύοντας περίπου 10.000 δολάρια (χονδρικά 9.000 ευρώ), αγόρασε ένα φορτηγάκι Ford του 2006 με 250.000 χιλιόμετρα, το οποίο παρκάρει στον χώρο στάθμευσης των γραφείων της Google και χρησιμοποιεί πλέον ως σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως τρώει και κάνει μπάνιο στα γραφεία της εταιρείας και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να μειώσει τα μηνιαία έξοδα του στο 10% του μισθού του, αποταμιεύοντας το υπόλοιπο 90%.

«Συνειδητοποίησα πως πλήρωνα ένα εξωφρενικό ποσό για το διαμέρισμα μου, χωρίς να είμαι σχεδόν ποτέ στο σπίτι. Δεν έχει καμία λογική να ξοδεύεις τόσα χρήματα χωρίς λόγο, είναι σα να τα καις. Δεν τα επενδύεις σε τίποτα και δεν «χτίζεις» κάτι για το μέλλον – και αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσα να δεχτώ», λέει ο Brandon.

nearos-ypallilos-google-apotamieuei-90-mistho-tou-2

Χάρη στην εξοικονόμηση των χρημάτων που κάνει, ο Brandon υπολογίζει να εξοφλήσει το ποσό των 22.434 δολαρίων που χρωστάει σε φοιτητικά δάνεια μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως σκοπεύει να μείνει επ’ αόριστον στο φορτηγάκι, αλλά προς το παρόν αυτή η μέθοδος αποδίδει πολύ καλά και όπως λέει, δεν βλέπει τον εαυτό του να μετακομίζει σύντομα.

nearos-ypallilos-google-apotamieuei-90-mistho-tou-6 nearos-ypallilos-google-apotamieuei-90-mistho-tou-5 nearos-ypallilos-google-apotamieuei-90-mistho-tou-4 nearos-ypallilos-google-apotamieuei-90-mistho-tou-3

viaΤα πιο σημαντικά